Σελίδα 1 από 12

Μουσειακές Σπουδές (Μεταπτυχιακό)

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Απρ 2008, 09:23
από Μπουμπού
Απ ο,τι είδα δεν έχετε τέτοια ενότητα κ μιας κ έτυχε να δω μια σχετική με το αντικείμενό σας προκήρυξη σκέφτηκα να σας ανοίξω μια! Συγκεκριμένα βγήκε Προκήρυξη Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Μουσειακές Σπουδές» :dfg: Για πληροφορίες :arrow: πατήστε εδώ

Μεταπτυχιακά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Οκτ 2008, 19:30
από green
γεια σας. ειμαι στο 5 εξαμηνο και θα ηθελα να ρωτησω για να κανει κανεις μεταπτυχιακο ποσο βαθμο πτυχιου χρειαζεται? και οτι αλλο θα μπορουσατε να μου πειτε παρακαλω. αν υπαρχει και κανενα site για πληροφοριες. κατευθυνση ιστοριας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Οκτ 2008, 10:10
από π@πί

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Οκτ 2008, 16:42
από Marcus Aurelius
Πέρα από αυτά που θα διαβάσεις στο παραπάνω λινκ, υπάρχει ένα πράγμα που μετράει πολύ περισσότερο από όλα : να ξέρουν οι καθηγητές τη δουλειά σου. Αν ο υποψήφιος είναι κομήτης, δίχως προηγούμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος (συμμετοχή σε σεμινάρια), θα τον ξετινάξουν. Όχι επειδή είναι κακοί άνθρωποι, αλλά πρέπει να δουν τί καπνό φουμάρει, που πατά και που βρίσκεται.

Ο βαθμός του πτυχίου δεν είναι σημαντικός, αλλά οι βαθμοί στα σχετικά μαθήματα και στα σεμινάρια είναι. Και εννοείται ότι ο αριθμός των δύο σεμιναρίων είναι ο ελάχιστος δυνατός, αλλά καναδυό ακόμα σχετικά με το αντικείμενο ποτέ δεν έβλαψαν.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Οκτ 2008, 17:44
από zelda
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
2008-2009
3. Διάρκεια

Η διάρκεια του προγράμματος είναι δεκαετής, ενώ η μέγιστη διάρκεια σπουδών για κάθε σπουδαστή είναι πενταετής.
τι ειν αυτο?????? :funny:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Οκτ 2008, 00:38
από green
Marcus Aurelius έγραψε:Πέρα από αυτά που θα διαβάσεις στο παραπάνω λινκ, υπάρχει ένα πράγμα που μετράει πολύ περισσότερο από όλα : να ξέρουν οι καθηγητές τη δουλειά σου. Αν ο υποψήφιος είναι κομήτης, δίχως προηγούμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος (συμμετοχή σε σεμινάρια), θα τον ξετινάξουν. Όχι επειδή είναι κακοί άνθρωποι, αλλά πρέπει να δουν τί καπνό φουμάρει, που πατά και που βρίσκεται.

Ο βαθμός του πτυχίου δεν είναι σημαντικός, αλλά οι βαθμοί στα σχετικά μαθήματα και στα σεμινάρια είναι. Και εννοείται ότι ο αριθμός των δύο σεμιναρίων είναι ο ελάχιστος δυνατός, αλλά καναδυό ακόμα σχετικά με το αντικείμενο ποτέ δεν έβλαψαν.


να σε ρωτησω κατι. διαβαζα τον οδηγο σπουδων και προβληματιστικα λιγο. λεει οτι πρεπει να παρουμε 4 μαθηματα σεμιναριακα. στα δυο μονο θα κανουμε σεμιναριακι εργασια απο οτι εχω καταλαβει. στα αλλα 2 δεν θα κανουμε? αν δεν κανουμε το λεμε στον καθηγητη? και κατι ακομα οταν λεμε σεμιναριακα μαθηματα ή επιλεγομενα κατευθυνσης ή μαθηματα ειδικευσης ειναι το ιδιο πραγμα με αλλη ονομασια? :mad2:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Οκτ 2008, 02:06
από green
green έγραψε:
Marcus Aurelius έγραψε:Πέρα από αυτά που θα διαβάσεις στο παραπάνω λινκ, υπάρχει ένα πράγμα που μετράει πολύ περισσότερο από όλα : να ξέρουν οι καθηγητές τη δουλειά σου. Αν ο υποψήφιος είναι κομήτης, δίχως προηγούμενη εκδήλωση ενδιαφέροντος (συμμετοχή σε σεμινάρια), θα τον ξετινάξουν. Όχι επειδή είναι κακοί άνθρωποι, αλλά πρέπει να δουν τί καπνό φουμάρει, που πατά και που βρίσκεται.

Ο βαθμός του πτυχίου δεν είναι σημαντικός, αλλά οι βαθμοί στα σχετικά μαθήματα και στα σεμινάρια είναι. Και εννοείται ότι ο αριθμός των δύο σεμιναρίων είναι ο ελάχιστος δυνατός, αλλά καναδυό ακόμα σχετικά με το αντικείμενο ποτέ δεν έβλαψαν.


να σε ρωτησω κατι. διαβαζα τον οδηγο σπουδων και προβληματιστικα λιγο. λεει οτι πρεπει να παρουμε 4 μαθηματα σεμιναριακα. στα δυο μονο θα κανουμε σεμιναριακι εργασια απο οτι εχω καταλαβει. στα αλλα 2 δεν θα κανουμε? αν δεν κανουμε το λεμε στον καθηγητη? και κατι ακομα οταν λεμε σεμιναριακα μαθηματα ή επιλεγομενα κατευθυνσης ή μαθηματα ειδικευσης ειναι το ιδιο πραγμα με αλλη ονομασια? :mad2:κανεις δεν ξερει? ας απαντηση και αλλος αν ειναι :dfg:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Οκτ 2008, 08:44
από zelda
http://www.filosofiki.eu/viewtopic.php?t=2411

http://www.filosofiki.eu/viewtopic.php?t=2410

καλημέρα!!Αν κοιτάξεις εκεί θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες!
Αυτά που ρωτάς έχουν να κάνουν με το προπτυχιακό κ όχι το μεταπτυχιακό οπότε ρώτα εκεί ότι θες :up:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Οκτ 2008, 10:47
από ΛΑΟΜΕΔΩΝ
βρε green ειναι απαραιτητο να κανεις δυο posts για το ιδιο πραγμα; αν ξερει καποιος θα σου απαντησει αργα ή γρηγορα (οπως τωρα η zelda καλη ωρα) το εχεις ξανακανει κι αλλες φορες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιαν 2009, 16:17
από ΑΤΛΑΝΤΙΣ
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οργανώνουν από το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 διατμηματικό – διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με θέμα «Διαχείριση Μνημείων: Αρχαιολογία, Πόλη και Αρχιτεκτονική» (ΦΕΚ 573 τ.Β΄/20 Απριλίου 2007).

Σκοπός του ΠΜΣ είναι η εξειδίκευση των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών, προερχομένων από τις επιστημονικές περιοχές της αρχαιολογίας, της αρχιτεκτονικής και της πολιτισμικής τεχνολογίας, στην αντιμετώπιση θεμάτων σχεδιασμού, παρέμβασης και διαχείρισης του αρχαιολογικά και ιστορικά φορτισμένου χώρου σε ιστορικά κέντρα οικισμών και στον περίγυρό τους. Η σπουδή αυτή επιδιώκει παράλληλα την εμβάθυνση στην έρευνα κοινών προβλημάτων αρχαιολογίας και αρχιτεκτονικής.

Το Πρόγραμμα είναι διετές πλήρους φοίτησης και περιλαμβάνει τις ακόλουθες τέσσερις βασικές συνιστώσες:
1. τα μεταπτυχιακά μαθήματα
2. τα θέματα σχεδιασμού
3. το διεπιστημονικό σεμινάριο
4. τη μεταπτυχιακή εργασία
Τον συντονισμό και την διοικητική υποστήριξη του Προγράμματος έχει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα μαθήματα διεξάγονται στην Αθήνα και τα θέματα σχεδιασμού στην Αθήνα, στην Πάτρα, στη Μυτιλήνη, στη Νάξο και σε άλλα κέντρα κατά τις ανάγκες του προγράμματος.

Το Προγραμμα πρόκειται να λειτουργήσει κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2008 – 2009. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α) Αίτηση (επισυνάπτεται)
β) Αντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων
γ) Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας
δ) Πιστοποιητικά γνώσης ξένων γλωσσών
ε) Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο να αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, τυχόν διδακτική και επαγγελματική εμπειρία, επιστημονική και άλλη σχετική δραστηριότητα.
στ) Υπόμνημα με τα επιστημονικά ενδιαφέροντα του/της υποψηφίου/ας , καθώς και τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει σπουδές στο συγκεκριμένο ΠΜΣ.
ζ) Δύο συστατικές επιστολές
η) Ανάτυπα δημοσιεύσεων και περίληψη πτυχιακής / διπλωματικής εργασίας, εφόσον οι προπτυχιακές σπουδές του υποψηφίου προβλέπουν τέτοια εργασία. Ιδιαίτερα για τους αρχιτέκτονες υποψηφίους απαιτείται η υποβολή φακέλου, ο οποίος θα περιλαμβάνει τις κύριες σχεδιαστικές εργασίες τους.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά, με συστημένο ταχυδρομείο έως 25-2-2009, στην ταχυδρομική διεύθυνση: Σπουδαστήριο Αρχαιολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, 157 84 Αθήνα ( ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ), και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dpmsdiax@arch.uoa.gr τουλάχιστον την αίτηση, το βιογραφικό σημείωμα και το υπόμνημα.

Η γραπτή εξέταση θα γίνει την Παρασκευή 27. 2. 2009, από 13.00 – 17.00 , σε χώρο που θα ανακοινωθεί προσεχώς. Η εξέταση θα βασίζεται στη βιβλιογραφία που επισυνάπτεται.


Από το γραφείο της διατμηματικής επιτροπής


Επισυναπτόμενα αρχεία:
Αίτηση
Ενδεικτική βιβλιογραφία
Οδηγός Σπουδών

Πατήστε εδώ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Μάιος 2009, 21:03
από salva
Μήπως υπάρχουν πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά; Με ενδιαφέρουν πράγματα όπως οι θέσεις για τη νέα χρονιά, η ύλη, οι ημερομηνίες κλπ. Το ρωτάω γιατί μου είπαν πως υπάρχει ήδη απόφαση των καθηγητών, γνωρίζετε τίποτα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Μάιος 2009, 21:10
από μπακλαβαδοκανταϊφάκι
θα τα βρεις ολα εδω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Μάιος 2009, 22:53
από salva
thnx μπακλαβά! :up:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Ιουν 2009, 21:03
από Ήμωνας
Πολυ αξιολογα ειναι και τα μεταπτυχιακα του Παντειου Πανεπιστημιου στην Ιστορια
link

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2009, 11:28
από sweety
παιδια που μπορει καποιος να δει ποσες θεσεις θα προσφερθουν για την επομενη χρονια σε καθε γνωστικο αντικειμενο για τα μεταπτυχιακα του τμηματος μας? κοιταξα και στο site αλλα δεν το λεει καπου.....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Ιούλ 2009, 13:09
από Ήμωνας
sweety έγραψε:παιδια που μπορει καποιος να δει ποσες θεσεις θα προσφερθουν για την επομενη χρονια σε καθε γνωστικο αντικειμενο για τα μεταπτυχιακα του τμηματος μας? κοιταξα και στο site αλλα δεν το λεει καπου.....


για ποιο μεταπτυχιακο ενδιαφερεσαι ;να ψαξω να σου πω :lola:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Ιούλ 2009, 17:33
από sweety
βασικα ηθελα να μαθω για αρχαια ιστορια, ευρωπαικη και για ιστορια τεχνης... παλια τα ανακοινωναν αλλα φετος δεν εχουν πει κατι... αν μπορεσεις να μαθεις κατι θα σου ειμαι υποχρεη... :up:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 21 Ιούλ 2009, 22:14
από kirdou
Καλησπερα.Εμεις του ιστορικου μπορουμε να κανουμε μεταπτυχιακο σε φιλολογικα μαθηματα;Πχ αρχαια,λατινικα,γλωσσολογια κτλ....Και αν ναι τι μπορεις παραπανω να κανεις απο το να γινεις καθηγητης σε σχολειο;
Ευχαριστω

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Οκτ 2009, 17:43
από Κλειώ
Απ'όσο ξέρω για εμάς του Ιστορικού-Αρχαιολογικού είναι αρκετά δύσκολο να κάνουμε μεταπτυχιακό του κλασικού γιατί και να σε πάρουν σε βάζουν να παρακολουθήσεις υποχρεωτικά πολλά προπτυχιακά δικά τους σεμινάρια.Αυτά βέβαια δε τα ξέρω από πρώτο χέρι καθώς δε με ενδιέφερε ποτέ, μου τα είπε μια συμφοιτήτριά μου που το έψαξε.Όσο για τα εργασιακά δικαιώματα, το μόνο που προστίθεται στην ουσία είναι η ακαδημαϊκή καριέρα για όσους κάνουν διδακτορικό και το κυνηγήσουν.Κατά τα άλλα θεωρητικά το μεταπτυχιακό είναι ένα επιπλέον προσόν για να βρει κανείς εργασία στον ιδιωτικό τομέα ενώ προσθέτει και λίγα μόρια στον ΑΣΕΠ. :study:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2009, 17:14
από xrisi
Μήπως το έχει παρακολουθήσει κάποιος? Σκέφτομαι να δώσω, αν βγεί τελικά προκήρυξη για το 2010, και αναρωτιέμαι αν αξίζει..
:confused: