filosofiki.eu
RSS Facebook Contact
Ανακοινώσεις

Αν υπάρχει πρόβλημα με την ενεργοποίηση του λογαριασμού, ενημερώστε το θέμα εδώ.


Προς Εισαχθέντες Κατατακτηρίων 17-18:Μη αναγνώριση Μαθημάτων 1ου έτους

Εδώ μπορείτε να ανακοινώνετε οτιδήποτε αφορά το τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας.

Συντονιστές: Πατρινός, Alan13, maritime archaeology

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Πριν ανοίξετε νέα ενότητα ρίξτε μια ματιά μήπως αυτό που ψάχνετε υπάρχει ήδη.
Να είστε σαφείς στον τίτλο της ενότητας.
Αποφεύγετε να γράφετε με κεφαλαία γράμματα ή greeklish.

Κανόνες Λειτουργίας Forum Φιλοσοφικής

Προς Εισαχθέντες Κατατακτηρίων 17-18:Μη αναγνώριση Μαθημάτων 1ου έτους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό katerina.engl » 03 Απρ 2018, 22:10

Λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα προέκυψε αιφνίως το εξής θέμα: Ενώ κατά την εγγραφή μας ενημερωθήκαμε κατά τη δημόσια εγγραφή μας πως θα μας αναγνωριστούν τα μαθήματα του πρώτου έτους (όπως άλλωστε συνέβαινε έως τώρα) , ξαφνικά η γραμματεία αρχικά από στόμα σε στόμα και με εντελώς ανεπίσημο τρόπο μας έκανε γνωστό πως αυτό δεν θα γίνει φέτος και ότι πρέπει να κάνουμε δηλώσεις μαθημάτων εκ νέου και τώρα στα μέσα του εξαμήνου να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα του δευτέρου έτους.Σε όλα αυτά υπάρχει και το μεγάλο θέμα των συγγραμμάτων τα οποία ενδέχεται να μην πάρουμε για τα μαθήματα των τριών πρώτων εξαμήνων!Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει βγει ακόμη και η γραμματεία προτίθεται να μας ενημερώσει με mail!Όλα αυτά εν μέσω των διακοπών!Επειδή υπάρχει η πιθανότητα πολλά άτομα να μην έχουν πάρει είδηση για όλο αυτό και επειδή είμαστε αρκετοί φοιτητές οι οποίοι ψάχνουμε και τους υπόλοιπους για να τους ενημερώσουμε λεπτομερώς και φυσικά για να διαμαρτυρηθούμε ,παρακαλώ όποιον δει τη δημοσίευση να επικοινωνήσει μαζί μου.Επίσης μας ενδιαφέρει επικοινωνία και με το σύλλογο φοιτητών.
Άβαταρ μέλους
katerina.engl
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 26 Σεπ 2014, 13:21
Ευχαριστώ: 0

Προς Εισαχθέντες Κατατακτηρίων 17-18:Μη αναγνώριση Μαθημάτων 1ου έτους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Oceania » 04 Απρ 2018, 12:44

Ας μας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνα και με σοβαρά επιχειρήματα (όχι επιχειρήματα τύπου “παιδιά τι ψάχνετε τώρα / c’est la vie / στην Ελλάδα δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει / δε βαριέσαι”) κατά πόσον είναι σύννομη αυτή η αιφνίδια και εκ των υστέρων απόφαση, διότι έχουν τεθεί εύλογα ερωτήματα αξιοπιστίας, νομικής και ηθικής νομιμότητας.

Ειδικότερα, με δεδομένο ότι:

1) Γνωρίζαμε όλοι εκ των προτέρων ότι αναγνωρίζονται τα μαθήματα του Α’ έτους σε περίπτωση επιτυχίας στις εξετάσεις, γεγονός που δεν αμφισβητήθηκε καθόλου ούτε γραπτά ούτε προφορικά σε σχετική ερώτηση. Αντιθέτως, στις σχετικές επερωτήσεις των εν δυνάμει φοιτητών, η απάντηση κάθε φορά ήταν ότι αναγνωρίζονταν.


2) Προκηρύσσεται η διεξαγωγή των εξετάσεων και ανακοινώνεται η εξεταστέα ύλη των μαθημάτων το καλοκαίρι του 2017, χωρίς να αμφισβητείται γραπτά η προφορικά σε σχετική ερώτηση η αναγνώριση των μαθημάτων του Α’ έτους σε περίπτωση επιτυχίας.

- Σημειωτέον ότι στα προς εξέταση μαθήματα συμπεριλαμβάνονται 2 μαθήματα του Β’ εξαμήνου, γεγονός που αυτομάτως σημαίνει ότι απαιτείται από τους υποψηφίους να διαθέτουν ήδη επαρκείς ικανότητες επιπέδου Β’ εξαμήνου. Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον δεν προτίθεται κάποιο τμήμα να αναγνωρίσει μαθήματα σε επιτυχόντες, είθισται τα εξεταζόμενα μαθήματα να είναι Α’ εξαμήνου και όχι Β’. -


3) Τον Νοέμβριο του 2017 καλούνται οι υποψήφιοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, οι οποίοι προσέρχονται στην γραμματεία γι’ αυτόν τον σκοπό, χωρίς να αμφισβητείται γραπτά η προφορικά σε σχετική ερώτηση η αναγνώριση των μαθημάτων του Α’ έτους σε περίπτωση επιτυχίας.


4) Τον Δεκέμβριο του 2017 πραγματοποιούνται οι εξετάσεις, χωρίς να αμφισβητείται γραπτά η προφορικά σε σχετική ερώτηση η αναγνώριση των μαθημάτων του Α’ έτους σε περίπτωση επιτυχίας.


5) Τον Φεβρουάριο του 2018 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων, και η γραμματεία καλεί τους επιτυχόντες να εγγράφουν, χωρίς να αμφισβητείται γραπτά η προφορικά σε σχετική ερώτηση η αναγνώριση των μαθημάτων του Α’ έτους.


6) Πραγματοποιείται η επίσημη εγγραφή των φοιτητών, χωρίς να αμφισβητείται γραπτά η προφορικά σε σχετική ερώτηση η αναγνώριση των μαθημάτων του Α’ έτους. Αντιθέτως, για μία ακόμη φορά, η αναγνώριση των μαθημάτων του Α’ έτους επιβεβαιώνεται. (!)7) Η Γραμματεία μας γνωστοποιεί ότι πρέπει να διαλέξουμε ποια ελληνικά μαθήματα επιλογής του Α’ έτους επιθυμούμε να μας αναγνωριστούν. (!)


8) Μας παρέχεται σχετικό έγγραφο της σχολής για τα μαθήματα επιλογής του Α’ έτους που επιλέξαμε προς αναγνώριση, το οποίο πρέπει να το συμπληρώσουμε και να το υποβάλλουμε στην γραμματεία. (!)


9) Εν συνεχεία, η Γραμματεία παραλαμβάνει και κάνει δέκτες τις αιτήσεις μας. (!)


10) Ξεκινά η κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων του Δ’ εξαμήνου από τους επιτυχόντες, θεωρώντας επισήμως δεδομένο ότι δεν οφείλουν μαθήματα του Α’ έτους και εν προκειμένω του Β’ εξαμήνου.


11) Ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής δήλωσης μαθημάτων, χωρίς να αμφισβητείται γραπτά η προφορικά η αναγνώριση των μαθημάτων του Α’ έτους. Ορισμένοι φοιτητές υποβάλλουν την προβλεπόμενη δήλωση με τα μαθήματα που γνωρίζουν ότι οφείλουν να δώσουν στο εαρινό εξάμηνο, δηλαδή μόνο τα μαθήματα του Δ’ εξαμήνου.


12) Ξαφνικά, ελάχιστες μέρες αργότερα, ενώ έχει περάσει το μισό εξάμηνο, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, εν μέσω των διακοπών του Πάσχα, ενημερωνόμαστε ηλεκτρονικά ότι αποφασίστηκε να μην αναγνωριστούν τα μαθήματα του Α΄ έτους. Επίσης, μας υποδεικνύεται να ακυρώσουμε τις δηλώσεις και να υποβάλουμε.. νέες, προφανώς εμπλουτισμένες.


Διερωτώνται τα εξής:


α) Όταν ένας υποψήφιος αποφασίζει να δώσει κατατακτήριες στην Αγγλική Αθηνών και όχι σε κάποιο άλλο τμήμα, επειδή το εν λόγω τμήμα προσφέρει την δυνατότατα αναγνώρισης των μαθημάτων του Α’ έτους, αλλά στην συνέχεια αυτή η δυνατότητα αναιρείται αιφνιδιαστικά, εκ των υστέρων και κατόπιν εορτής, ο υποψήφιος αυτός εξαπατήθηκε ή όχι;

β) Υπάρχει νόμος του κράτους ο οποίος προβλέπει ότι δύνανται να αλλάζουν κανονισμοί, όροι και προϋποθέσεις και τα συνεπακόλουθα δικαιώματα που αποκτούν οι διαγωνιζόμενοι σε περίπτωση επιτυχίας τους σε δημόσιες εξετάσεις και διαγωνισμούς σε μεταγενέστερο χρόνο της τέλεσης και ολοκλήρωσης των εξετάσεων και των διαγωνισμών;

γ) Υπάρχει νόμος του Υπουργείου Παιδείας η του εσωτερικού κανονισμού της Σχολής, ο οποίος προβλέπει ότι δύνανται να αλλάζουν κανονισμοί, όροι και προϋποθέσεις όσον αφορά την εισαγωγή στο τμήμα μέσω εξετάσεων σε μεταγενέστερο στάδιο της τέλεσης των εξετάσεων και της επιτυχούς εισαγωγής;

δ) Αν ναι, η μονομερής, αιφνιδιαστική αθέτηση και αλλαγή όρων, κανόνων, προϋποθέσεων, συμφωνιών κ.ο.κ μεταγενέστερα και αφού προηγουμένως έχουν επιβεβαιωθεί πολλάκις ως ισχύοντες/ισχύουσες, είναι μία τακτική η οποία θεωρείται γενικώς ορθή, σωστή και αποδεκτή από το κοινωνικό σύνολο διαχρονικά ανά τους αιώνες με βάση το εθιμικό δίκαιο αλλά και την κοινή λογική;
Τελευταία επεξεργασία από Oceania και 05 Απρ 2018, 21:46, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Oceania
 
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 31 Οκτ 2017, 11:31
Ευχαριστώ: 0Επιστροφή στο Ανακοινώσεις Αγγλικού

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες