από Κερέκη » 14 Αύγ 2015, 16:43
(Έχοντας καλα καεί) έχω να σημειώσω τα κατωτέρω για το μάθημα του κυρίου Μπενέτου. Ώστε να ξέρουν οι επόμενοι.
1. Δεν χάνετε μάθημα, είναι απλό, πρέπει να πηγαίνετε σε όλες τις παραδόσεις του. Τον ακούτε οι ιδιοι με τα δικα σας αυτια και δεν βασίζεστε σε γραπτά αλλων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση καθηγητού-μαθήματος, το ποσοστο επιτυχίας των σημειώσεων κάποιου μπορει να είναι μικρό. Αυτό γιατι...
2. Ναι μεν ο καθηγητής υπαγορεύει κάποια πράγματα, (και καλα κανει) με τίτλους, υπότιτλους κλπ. αυτά ομως δεν ειναι σε καμιά περίπτωση αρκετά για να εξεταστεί κανεις με επιτυχια στο μαθημα και να περάσει. Παρατηρήθηκε μάλιστα το εξής: οι έντονες φωνές του καθηγητή στο αμφιθέατρο, οταν κάποιοι φοιτητές επιθυμούσαν να σημειώνουν και περισσότερα από τα υπαγορευομενα. ήταν μια προτροπή να μην ασχολούμαστε με το γράψιμο, για να καταλάβουμε καλύτερα τι εξηγούσε. Το θέμα ειναι, οτι όλα όσα εξηγούσε και δεν υπαγόρευσε, στο τέλος τα ζήτησε στο διαγώνισμα. Επομένως η κατανοηση είναι απαραίτητη, αλλα επειδή προφανώς ενα μυαλό δεν γινεται να θυμάται 70 ώρες κατανοήσεων από μονο του, καντε τον κόπο να σας βγει το χέρι στο γράψιμο.
3. Δεν αργείτε στο μαθημα, όχι γιατι ο ίδιος θα φωνάζει...αλλα γιατί ο,τι χάσατε, θα είναι ελλιπες από αυτόν που θα το πάρετε....
4. Οταν δίνει μια x ύλη, διαβάζετε ΟΛΗ την ύλη. Και την πρώτη και την τελευταια σελιδα, κι ας σας φαίνεται οτι στην τελευταια σελιδα του τάδε φυλλαδίου ξεκινά νέο θέμα που δεν μοιάζει με αυτά εντός ύλης, εσείς πάραυτα διαβάστε το κι εκείνο. Το βιβλίο επίσης εχει την ίδια αξια σε επίπεδο εξέτασης, επίσης το διαβάζετε όλο, όχι μονο τα πιο σοσ. Όχι μονο ημερομηνίες ή βολικά ονόματα, ή ο,τι τελοσπάντων μοιάζει εξετασιμο. Ετυχε ερώτηση στο διαγώνισμα της οποίας η απαντηση ήταν μια σούμα χρονολογιων της sequentia, η οποία για να απαντηθεί χρειαζόταν γνώση όλου του βιβλιου, καθώς η απαντηση δεν ήταν συγκεντρωμένη σε μια παράγραφο, αλλα με την σειρα σε ολα τα κεφαλαια.
5. Ρυθμίστε το ρολόι σας να πηγαίνει με την ώρα που εχει στο λαπτοπ του, και μην πατε κόντρα.
6. Στο συντακτικό δεν θα διαβάσετε ο,τι μονο σας προτρέψει, εξαλλου, βάζει όλη την Bescherelle στην ύλη, την θεωρεί δηλαδή διδαγμενη, άρα ουσιαστικά μπορει να ζητήσει οποιοδήποτε γραμματικό και συντακτικό φαινόμενο. Οι δικαιολογίες τύπου: <<μα είχε πει πλάγιο λόγο, και εβαλε υποθετικους...>> δεν βοηθούν εδω. Κακιουλα το ξερω, αλλα τι να κάνουμε....
7. Όλα τα απαιτούμενα της ύλης ειναι ισοτιμα. Δεν αξίζει η μετάφραση περισσότερο απο το συντακτικό, ή οι ερωτήσεις κατανόησης- ερμηνείας περισσότερο απο αυτές της μετρικής ανάλυσης. Κάθε ερώτηση παίρνει σύνολο μια μονάδα, ή άντε και δυο. Δέκα θεματα σύνολο, εκ των οποίων κανένα δεν θεωρεται κατα την άποψη μου <<ευκολακι>> (ξέρετε μωρέ, πως πατε σε έναν άλλο καθηγητή και ξέρετε ότι θα βάλει την τάδε σοσ ερώτηση σιγουρα, κι ετσι εχετε δυο και τρεις μονάδες στο τσεπάκι;; ε, έδω αυτο δεν ισχύει ούτε κατα διάνοια. Δεν υπαρχει σοσ ερώτηση, όλες ειναι σοσ)
8. Κατανοείτε τα πάντα όλα όσα εξηγεί. Και τα γράφετε. Σε ενα σημείο, μπορει να νιώσετε ότι κάπου υπέρ-εξηγεί, κι ότι <<αυτά δεν θα τα ζητήσει, τα εξηγεί μονο για να καταλάβουμε>> ή το άλλο, καλύτερο <<τωρα τα παραλεει..γιατι(βάλτε εδω τον χαρακτηρισμό σας)>>, εσφαλμένες αντιλήψεις και οι δυο. Ο,τι λεει μπορει να το ζητήσει και το θελει οπως το εξηγησε.
Θέλω τωρα να προλάβω τυχόν φοιτητές που θα πεταχτούν να πουν: <<αυτα θα έπρεπε να γίνονται σε καθε μαθημα για να είμαστε σωστοί φοιτητές κλπ κλπ, χωρις να περιμενουμε να καουμε για να μάθουμε κλπ κλπ κλπ>>,(γιατι ετυχα και τετοιους) λέγοντας τους οτι στην φιλοσοφικη σπουδάσαμε, καθε καθηγητής με τον τρόπο του.
Αυτα από μένα.