filosofiki.eu
RSS Facebook Contact
Ανακοινώσεις


Μην φοβάστε και μην ξεχνάτε να μας ενημερώνετε για μη ενεργοποιημένους λογαριασμούς!

Αν υπάρχει πρόβλημα με την ενεργοποίηση του λογαριασμού, ενημερώστε το θέμα εδώ.


:study: Καλό διάβασμα και να προσέχετε όλοι! :goodluck:

ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ανακοινώσεις που αφορούν στη Φιλοσοφική Σχολή γενικά.

Συντονιστές: Συντονιστές, Γενικοί Συντονιστές

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Πριν ανοίξετε νέα ενότητα ρίξτε μια ματιά μήπως αυτό που ψάχνετε υπάρχει ήδη.
Να είστε σαφείς στον τίτλο της ενότητας.
Αποφεύγετε να γράφετε με κεφαλαία γράμματα ή greeklish.

Κανόνες Λειτουργίας Forum Φιλοσοφικής

Ψήφισμα-διαμαρτυρία για την μη διαγραφη των "αιωνίων"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό pass » 26 Μαρ 2014, 13:00

Πάντως ενώ δεν το είχα σκοπό, με έπεισες να έρθω στην επόμενη συνέλευση, αν δουλεύω Αθήνα και δεν έχω φύγει, από περιέργεια και μόνο. Αν και δεν πιστεύω ότι θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Άβαταρ μέλους
pass
*Notes donor*
*Notes donor*
 
Δημοσιεύσεις: 658
Εγγραφή: 24 Νοέμ 2008, 16:53
Ευχαριστώ: 8

Ψήφισμα-διαμαρτυρία για την μη διαγραφη των "αιωνίων"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Henry DuCard » 26 Μαρ 2014, 13:56

pass έγραψε:
Henry DuCard έγραψε:
pass έγραψε:
Henry DuCard έγραψε:Χαχαχα. Διαδικτυακό ψήφισμα. Είπα και εγώ μήπως κάναμε καμιά σοβαρή διαμαρτυρία. Ελπίζω όταν αρχίσουν οι συνελεύσεις στη σχολή να συμμετέχουν όλοι όσοι "υπογράφουν" εδώ.


Χαχαχαχαχα. Από πότε οι συνελεύσεις στη Φιλοσοφική έγιναν σοβαρή διαμαρτυρία? Γιατί τελευταία φορά που πήγα εγώ μαλλιοτραβιόταν η τύπισσα από την ΠΚΣ με τα ΕΑΑΚ για το ποιος θα έχει το μικρόφωνο. Αφού μέχρι και οι φλώροι της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ βαρέθηκαν που δεν ασχολιόταν κανείς μαζί τους και σηκώθηκαν να φύγουν.Είπα εγώ ότι οι συνελεύσεις στη Φιλοσοφική έγιναν σοβαρή διαμαρτυρία; Στις συνελεύσεις της Φιλοσοφικής είναι που αποφασίζεται με ψήφισμα ο τρόπος δράσης των φοιτητών. Η φυσική παρουσία των φοιτητών είναι απαραίτητη. Όταν δεν συμμετέχουν οι φοιτητές τότε λογικό είναι να μην μπορεί να συντονιστεί, οργανωθεί οποιαδήποτε μορφή δράσης. Ποτέ δεν άλλαξε τίποτα με τη συλλογή υπογραφών και ούτε πρόκειται να αλλάξει τώρα που έχουν γίνει διαδικτυακές. Το "μαλλιοτράβηγμα" είναι φυσιολογικό σε τέτοιες διαδικασίες και ούτε υποβαθμίζει τη συνέλευση. Αυτό που υποβαθμίζει τη συνέλευση είναι η αποχή από τη μοναδική αυτή διαδικασία, που είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει έστω και η παραμικρή διεκδίκηση, καθώς και η προώθηση άλλων μορφών διαμαρτυρίας που στην ουσία δεν έχουν κανένα αντίκτυπο. Αποτέλεσμα είναι να φαντάζουν γραφικές οι ισχυρές δημοκρατικές διαδικασίες άμεσης ψηφοφορίας προκειμένου να περιθωριοποιούνται, να κάμπτεται το αγωνιστικό πνεύμα και να προβάλλεται προς τα έξω εικόνα συγκατάβασης, αποδοχής.


Δυστυχώς μέσα στις συνελεύσεις η τάση διάσπασης των αριστερών είναι αυτή που διώχνει τον κόσμο. Αφού το ξέρεις κι εσύ ότι οι αριστεροί δεν μπορούν να τα βρουν ούτε στα βασικά σημεία. Αλλά και τόσα χρόνια που πήγαινε ο κόσμος δε θυμάμαι να έγινε και τίποτα ουσιαστικό. τουλάχιστον όχι από το 2006 που είμαι στη σχολή. Ο κόσμος αλλάζει και θα πρέπει άμεσα να αλλάξουμε και τις τακτικές μας. Και θα πρέπει να καταλάβουν τουλάχιστον οι αριστεροί ότι αν θέλουν να πετύχουν κάτι θα πρέπει να είναι ενωμένοι, έστω και προσωρινά.


Προβλήματα διάσπασης λύνονται μόνο όταν συμμετέχεις ενεργά και συμβάλεις στην αλλαγή της κατάστασης. Με τη συμμετοχή του ο φοιτητής μπορεί να δημιουργήσει ό,τι θεωρεί καλύτερο για τη φοιτητική κοινότητα. Αν κάποιος νομίζει ότι οι ηγετικές μορφές μιας παράταξης δεν εξυπηρετούν τη δική του ιδέα για σωστή αντιμετώπιση των δυσκολιών, τότε, κατά τη δική μου άποψη, καλό θα ήταν να προσπαθήσει με όσες δυνάμεις έχει, έστω και μικρές, να ακουστεί η φωνή του μέσα από τον ενεργό του ρόλο και όχι να διοχετεύει την ενέργεια του σε άσκοπες άλλες διαδικασίες που δεν απαιτούν προσπάθεια. Επίσης, νοθείες όντως γίνονται αλλά και αυτό συμβαίνει διότι έχει απαξιωθεί η συμμετοχή στις ψηφοφορίες και δόθηκε η ευκαιρία σε όσους μπορούν να εφαρμόσουν τέτοιες πρακτικές. Η συνέλευση/άμεση ψηφοφορία είναι ένα πολύ δυνατό μέσο για την οργάνωση της φοιτητικής δράσης. Αν απαξιώνονται αυτές οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι φυσιολογικό να εμφανίζονται φαινόμενα παθογένειας. Αν, όμως, αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα τότε μέσω της μεγάλης συμμετοχής υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν νέες δυνάμεις που θα προσφέρουν λύσεις. Οι φοιτητές πρέπει να συμμετέχουν ενεργά και πρέπει να καταλάβουν ότι κανείς άλλος δε θα τους λύσει τα προβλήματα αν δεν ενδιαφερθούν και αγωνιστούν οι ίδιοι. Οι συνελεύσεις είναι απλά το μέσον για να επιτευχθεί ο στόχος, ένα μέσο που ,δυστυχώς, έχει καταντήσει να θεωρείται ασόβαρο ενώ είναι η μόνη δημοκρατική ελπίδα αλλαγής. Το πρόβλημα δεν είναι το μέσο αλλά αυτοί που, για διάφορους λόγους, πείθουν τους φοιτητές ότι δεν αλλάζει τίποτα με τις ψηφοφορίες στις συνελεύσεις. Αυτά, όμως, τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με μεγάλη συμμετόχη και ενδιαφέρον, όχι με απαξίωση και αδράνεια.
Άβαταρ μέλους
Henry DuCard
 

Ψήφισμα-διαμαρτυρία για την μη διαγραφη των "αιωνίων"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mpriki » 30 Μαρ 2014, 02:07

Επεξεργασία: Ανανέωσα το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας, διαβάστε το και υπογράψτε. Τα ονόματα ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. Αν έχετε λόγους να φοβάστε μην δημοσιοποιηθούν, μην αναφέρετε στο πλαι τη σχολή σας-έτσι θα φαίνεται ότι υπογράφετε ως απλός πολίτης.
Τελευταία επεξεργασία από mpriki και 30 Μαρ 2014, 02:13, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
mpriki
 

Ψήφισμα-διαμαρτυρία για την μη διαγραφη των "αιωνίων"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Μαριάνα » 21 Μάιος 2014, 20:53

Αντιγράφω από το facebook (ευτυχώς που έχει μια φίλη και ενημερώθηκα, διότι εμείς που δεν έχουμε facebook είμαστε ''καταδικασμένοι''...) :

Εκδήλωση-Συζήτηση ενάντια στις διαγραφές και τις απολύσεις

Σας καλούμε την Πέμπτη 22 Μαίου 2014 στις 15.30 μ.μ. (Κεντρικό Κτήριο, Αμφ. Δρακόπουλος) στην Εκδήλωση-Συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί ενάντια στις διαγραφές φοιτητών και τις απολύσεις.

Διοργάνωση: Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών-Εργαζομένων Κέντρου-ΣΘΕ.


Αντιγράφω και τη σελίδα για όποιον θέλει να τη δει, δεν γνωρίζω αν είναι ''ανοιχτή ομάδα'' (αν μπορούν να δουν τις λεπτομέρειές της και όσοι δεν διαθέτουν λογαριασμό στο facebook) :
https://www.facebook.com/groups/oxistis ... nfoititon/
Εικόνα

Διαφυλάττουμε τον ελληνικό γραπτό λόγο μας - Εξαφανίζουμε τη ''μάστιγα greeklish''.
να απλοπιιθι κι αλο ι γλοσα κε να μι χριαζετε να ταλεπορουντε τα πεδια μασ με τιν εκμαθισι τισ εξαλου ινε κε πιο ορεα ι ικονα τις απλοπιιμενισ γλοσασ!
Και για όσους ούτε τώρα κατάλαβαν...
na @plopii8i ki @lo i glws@ k3 n@ mi xri@z3t3 n@ t@l3porud3 t@ p3di@ m@s m3 tin 3km@8isi tis 3x@lu in3 k3 pio wr3@ i ikon@ tis @plopiim3nis glws@s!
Άβαταρ μέλους
Μαριάνα
 
Δημοσιεύσεις: 596
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2008, 19:52
Τοποθεσία: Αττική
Σχολή/Τμήμα: Φιλοσοφική / Ιστορίας και Αρχαιολογίας
Ευχαριστώ: 19

Ψήφισμα-διαμαρτυρία για την μη διαγραφη των "αιωνίων"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mpriki » 21 Μάιος 2014, 21:55

Μπραβο Μαριανα. Νομιζω ειναι ανοιχτη ομαδα.
Άβαταρ μέλους
mpriki
 

Προηγούμενη


Επιστροφή στο Ανακοινώσεις Φιλοσοφικής Σχολής

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες