filosofiki.eu
RSS Facebook Contact
Ανακοινώσεις


Μην φοβάστε και μην ξεχνάτε να μας ενημερώνετε για μη ενεργοποιημένους λογαριασμούς!

Αν υπάρχει πρόβλημα με την ενεργοποίηση του λογαριασμού, ενημερώστε το θέμα εδώ.


Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Ανακοινώσεις που αφορούν στη Φιλοσοφική Σχολή γενικά.

Συντονιστές: Συντονιστές, Γενικοί Συντονιστές

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Πριν ανοίξετε νέα ενότητα ρίξτε μια ματιά μήπως αυτό που ψάχνετε υπάρχει ήδη.
Να είστε σαφείς στον τίτλο της ενότητας.
Αποφεύγετε να γράφετε με κεφαλαία γράμματα ή greeklish.

Κανόνες Λειτουργίας Forum Φιλοσοφικής

Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Soso » 23 Ιούλ 2010, 19:23

Σύμφωνα με το καινούριο νομοσχέδιο για την Παιδεία, για να δώσει κανείς ΑΣΕΠ (από τον ΑΣΕΠ του 2016 και ύστερα) θα πρέπει να έχει το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτησης ανεξαρτήτου ειδικότητας (εξαιρούνται οι φοιτητές και οι πτυχιούχοι των Παιδαγωγικών σχολών) και άσχετα με το αν έχουν παρακολουθήσει μαθήματα Παιδαγωγικών στη σχολή τους. Όσοι έχουν πάρει πτυχίο θα το δίνουν εκ των υστέρων. Πρόκειται για 6μηνιαία παρακολούθηση μαθημάτων που ήδη προσφέρεται από διάφορους φορείς, ακόμα και ιδιωτικούς. Όσοι όμως σπουδάζουν, μπορούν να το πάρουν μέσω των σχολών τους, με κάποια επιπλέον μαθήματα λογικά(???).

Έχετε ακούσει τίποτα γι'αυτό; Υπάρχει κάποιος που έχει ψάξει κάτι περισσότερο; Ας μας διαφωτίσει. Προσωπικά, νομίζω οτι δεν έχουν οργανωθεί τα πράγματα και πολύ. Θα επικοινωνήσω όμως και με τη Γραμματεία μας στο κοντινό μέλλον για να δούμε αν υπάρχει ήδη πρόβλεψη γι' αυτό.

Σε ένα άρθρο (http://www.alfavita.gr/ank_b/ank24_4_10_1004.php) αναφέρεται συγκεκριμένα:


"ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Για να συμμετέχει υποψήφιος εκπαιδευτικός σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την είσοδό του στην εκπαίδευση θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης. Η παιδαγωγική κατάρτιση παρέχεται : α) με πρόγραμμα στο πλαίσιο των σπουδών που ξεκινά σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα ΑΕΙ άμεσα ή μετά την αποφοίτηση, ενταγμένο στα Προγράμματα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων με τη μορφή «Ειδικού Προγράμματος Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής», β) Μέσω της απόκτησης Μεταπτυχιακού Τίτλου Ειδίκευσης στην Παιδαγωγική, τις Επιστήμες της Αγωγής, ή τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης γ) με την κατοχή πτυχίου παιδαγωγικών τμημάτων ΑΕΙ και δ) με την κατοχή πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Το πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας θα δίνεται σε δύο επίπεδα: ένα γι’ αυτούς οι οποίοι είναι στα Πανεπιστήμια και ένα για αυτούς που όταν βγουν από αυτά θελήσουν αργότερα να πάρουν αυτό το πιστοποιητικό.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η Παιδαγωγική επάρκεια θα πιστοποιείται με βεβαίωση «επιτυχούς παρακολουθήσεως ειδικού προγράμματος σπουδών τουλάχιστον εξαμηνιαίας διάρκειας, το οποίο προσφέρεται από τμήμα ΑΕΙ ή από ομάδες συνεργαζόμενων τμημάτων εντός του ίδιου ΑΕΙ»

Είναι φανερό ότι με αυτό τον τρόπο καθιερώνεται η αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα καθώς όσοι πλέον θα ολοκληρώνουν π.χ. τη Φιλολογία ή το Μαθηματικό ή το Φυσικό κλπ δεν θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέση στη σχολική εκπαίδευση εάν δεν παρακολουθήσουν έξτρα και ένα πρόγραμμα 8-10 μαθημάτων παιδαγωγικών και διδακτικής)."
Άβαταρ μέλους
Soso
 
Δημοσιεύσεις: 274
Εγγραφή: 28 Ιαν 2010, 12:08
Ευχαριστώ: 5

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό AliG » 24 Ιούλ 2010, 00:28

Η αλήθεια είναι ότι θα περάσει καιρός μέχρι να κατασταλάξουν όλοι και να ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται. Εφόσον μιλάνε για 2016, αν γίνει κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από μία επανεκλογή του ΠΑΣΟΚ, μια και η ημερομηνία είναι πέραν της τρέχουσας τετραετίας και δυστυχώς στη χώρα μας η κάθε κυβέρνηση χαλάει ό,τι έχτισε η προηγούμενη. Επίσης μιλάνε για πάααααρα πολλές αλλαγές και προσωπικά συστήνω μικρό καλάθι. Αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

Η άποψη της κ. Καραβά, όπως είπε σε κάποιο από τα ELT μαθήματα του περασμένου εξαμήνου, είναι ότι εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, μια και η σχολή μας παρέχει μαθήματα παιδαγωγικής φύσης. Είπε μάλιστα ότι οι άλλοι (το φυσικό, χημικό, μαθηματικό κλπ.) στρέφονται στη δική μας σχολή για να ρωτήσουν τι πρέπει περιλάβουν στο πρόγραμμά τους για να γίνει συμβατό με τις απαιτήσεις του νέου νομοσχεδίου να το πω; της νέας ενδεχόμενης κατάστασης τέλος πάντων. Κατά τα λεγόμενά της άλλες σχολές δεν έχουν κανένα απολύτως παιδαγωγικό μάθημα και οι αλλαγές απευθύνονται σε αυτούς και όχι σε εμάς. Και αυτή η άποψη μου ακούγεται υπερβολικά αισιόδοξη, αλλά πάλι αυτή είναι προσωπική εκτίμηση.

Εκτιμώ επίσης ότι όποιες αλλαγές έρθουν από την πλευρά της σχολής θα είναι το συντομότερο σε δύο χρόνια, οπότε εμάς που μπαίνουμε στο 4ο έτος δε μας προλαβαίνουν. Δυστυχώς για εμάς, εκτός από το να πάρουμε στο επόμενο έτος ό,τι έχει σχέση με παιδαγωγικά, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να μπορούμε να κάνουμε προληπτικά. We'll have to cross that bridge when we get to it...
Je veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur, c' n'est pas votre argent qui f'ra mon bonheur, moi je veux crever la main sur le coeur...
Άβαταρ μέλους
AliG
*Notes donor*
*Notes donor*
 
Δημοσιεύσεις: 251
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009, 15:52
Ευχαριστώ: 1

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Soso » 24 Ιούλ 2010, 12:25

Η αλήθεια είναι οτι κι εγώ πιστεύω πως είναι νωρίς για οποιαδήποτε κίνηση εκ μέρους μας.

Απλά άνοιξα την ενότητα αυτή γαιτί κάποιοι ιδιωτικοί φορείς εκμεταλλεύονται τον πανικό που έχει δημιουργηθεί από την απόφαση αυτή ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ και προσφέρουν τμήματα εξάμηνα με κόστος περίπου 500€ και γνωρίζω άτομα που ήδη έχουν γραφτεί στα τμήματα αυτά με το σκεπτικό οτι αν είναι να ξαναγυρίσουμε για κανένα 6μηνο στα έδρανα μετά από 3 χρόνια π.χ., καλύτερα να το κάνουμε τώρα που είμαστε στην αρχή της καριέρας μας παρά μετά που μπορεί να μην έχουμε πολύ χρόνο.

Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος κατά τη γνώμη μου να βιαζόμαστε εφόσον και να χρειαστεί αυτό το πιστοποιητικό και σε εμάς, λογικά (όπως ακούγεται τουλάχιστον) το πανεπιστήμιό μας θα το συμπεριλάβει στον οδηγό σπουδών χωρίς να πληρώνουμε, έστω κι αν έχουμε τελειώσει τις σπουδές.

Επειδή λοιπόν πολλά αλλάζουν, πριν πάρετε απόφαση, ψάξτε το καλά.
Άβαταρ μέλους
Soso
 
Δημοσιεύσεις: 274
Εγγραφή: 28 Ιαν 2010, 12:08
Ευχαριστώ: 5

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό AliG » 24 Ιούλ 2010, 16:58

Δεν το ήξερα ότι έχουν προλάβει ήδη να εκμεταλευτούν τον κοσμάκη!

Καλά έκανες και την άνοιξες την ενότητα Σοσώ, γιατί αφορά σε όλους μας! :goodjob:

Το λογικό είναι να φροντίσει το κράτος για την εξτρά επιμόρφωση όλων όσων χρειάζεται, αν και δύσκολα θα προλάβουν να επιμορφώσουν όλον τον ενδιαφερόμενο κόσμο πριν το 2016.

Εμείς μπορούμε να έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά και ό,τι μαθαίνουμε να το μοιραζόμαστε σε αυτή την ενότητα!
Je veux d'l'amour, d'la joie, de la bonne humeur, c' n'est pas votre argent qui f'ra mon bonheur, moi je veux crever la main sur le coeur...
Άβαταρ μέλους
AliG
*Notes donor*
*Notes donor*
 
Δημοσιεύσεις: 251
Εγγραφή: 02 Δεκ 2009, 15:52
Ευχαριστώ: 1

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Soso » 26 Ιούλ 2010, 14:49

Εύρηκα! Είχες δίκιο AliG! Αν δεν αλλάξει ο νόμος, βρήκα το εξής άρθρο (http://www.alfavita.gr/artro.php?id=2813) :

alfavita.gr: Ποιες θεωρούνται καθηγητικές σχολές (διορισμός χωρίς απαίτηση πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης)ΝΟΜΟΣ 3194/2003 ΦΕΚ 267/Α/ 20.11.2003Ρύθμιση εκπαιδευτικών θεμάτων και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 8Διάφορα θέματα1. …2. Καθηγητικές σχολές κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 2παρ. 5του Ν. 1894/1990 (ΦΕΚ 110 Α') για τους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών από το έτος 2004 και εφεξής, νοούνται τα πανεπιστημιακά τμήματα, των οποίων οι πτυχιούχοι διορίζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 14 του Ν. 1566/1985, χωρίς την απαίτηση πρόσθετου πτυχίου ή πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης, σε θέσεις εκπαιδευτικών των κλάδων δασκάλων και νηπιαγωγών και των κλάδων ΠΕ1 Θεολόγων, Π Ε2 Φιλόλογων, ΠΕ3 Μαθηματικών, ΠΕ4 Φυσικών, ΠΕ5 Γαλλικής Γλώσσας, Π Ε6 Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ7 Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ8 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας και ΠΕ16 Μουσικής, καθώς και η Ανώτερη Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.) της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. και η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) για το διορισμό εκπαιδευτικών στον κλάδο ΠΕ17.
Άβαταρ μέλους
Soso
 
Δημοσιεύσεις: 274
Εγγραφή: 28 Ιαν 2010, 12:08
Ευχαριστώ: 5

Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό SOFIA_88 » 19 Ιαν 2011, 03:32

γεια! ενα θεμα που με ενδιαφερει αμεσα κ δεν το ειδα στα προηγουμενα θεματα ειναι το πιστοποιητικο παιδαγωγικης επαρκειας... το αποκτουμε με την αποκτηση του πτυχιου; ειναι πολυ σημαντικο γιατι ακουγεται οτι δεν ειναι δεδομενο οτι θα το χουν ολοι οι πτυχιουχοι φιλολογοι κ οτι θα ειναι προυποθεση για τη συμμετοχη στον ΑΣΕΠ ... κατι ακουγεται οτι θα ειναι σαν εξτρα σεμιναρια.. γνωριζει καποιος κατι ;;;
....Έξω φυσάει αέρας κι όμως μέσα μου....
Άβαταρ μέλους
SOFIA_88
 
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 27 Μάιος 2009, 13:11
Ευχαριστώ: 0

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Αλέξης-en99 » 14 Μαρ 2011, 14:41

13/03/2011 - 18:06
Υπουργείο Παιδείας: 150.000 εκπαιδευτικοί στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης- Χρονοδιάγραμμα - Ποιοι κλάδοι παίρνουν μέρος - Διαδικασία πρόσκλησης - Το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Όλη η ανάρτηση: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=26061

Η επίσημη σελίδα: http://www.epimorfosi.edu.gr/
They say the sea is cold, but the sea contains
the hottest blood of all...
(Whales Weep Not! by D.H. Lawrence)
Άβαταρ μέλους
Αλέξης-en99
Supporter
Supporter
 
Δημοσιεύσεις: 3001
Εγγραφή: 09 Σεπ 2009, 12:20
Τοποθεσία: Athens
Σχολή/Τμήμα: Πρώην ΤΑΣ και ΜΝΕΦ h.c.

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό RAMBO » 14 Μαρ 2011, 17:04

[quote="metalslug"]13/03/2011 - 18:06
Υπουργείο Παιδείας: 150.000 εκπαιδευτικοί στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης- Χρονοδιάγραμμα - Ποιοι κλάδοι παίρνουν μέρος - Διαδικασία πρόσκλησης - Το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Όλη η ανάρτηση: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=26061

Η επίσημη σελίδα: http://www.epimorfosi.edu.gr/[/quote
Tί είναι αυτό ρε παιδιά?

Έκαψα φλάντζα!
Άβαταρ μέλους
RAMBO
 
Δημοσιεύσεις: 211
Εγγραφή: 24 Ιουν 2010, 14:43
Ευχαριστώ: 1

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό vietnow » 14 Μαρ 2011, 18:04

δλδ το τμημα της ισπανικης γλωσσας 'η αυτο της ιταλικης δεν καλυπτεται? μενει απεξω?


2. Καθηγητικές σχολές κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 2παρ. 5του Ν. 1894/1990 (ΦΕΚ 110 Α') για τους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών από το έτος 2004 και εφεξής, νοούνται τα πανεπιστημιακά τμήματα, των οποίων οι πτυχιούχοι διορίζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 14 του Ν. 1566/1985, χωρίς την απαίτηση πρόσθετου πτυχίου ή πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης, σε θέσεις εκπαιδευτικών των κλάδων δασκάλων και νηπιαγωγών και των κλάδων ΠΕ1 Θεολόγων, Π Ε2 Φιλόλογων, ΠΕ3 Μαθηματικών, ΠΕ4 Φυσικών, ΠΕ5 Γαλλικής Γλώσσας, Π Ε6 Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ7 Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ8 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας και ΠΕ16 Μουσικής, καθώς και η Ανώτερη Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.) της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. και η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) για το διορισμό εκπαιδευτικών στον κλάδο ΠΕ17.[/quote]
Άβαταρ μέλους
vietnow
 
Δημοσιεύσεις: 198
Εγγραφή: 21 Οκτ 2010, 15:31
Τοποθεσία: ΓΑΛΑΤΣΙ
Σχολή/Τμήμα: Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Φύλο: αρεν
Ευχαριστώ: 0

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Αλέξης-en99 » 20 Μαρ 2011, 13:12

Τα Νέα έχουν ένα εκτενές αφιέρωμα στο πιστοποιητικό, καθώς και τις απόψεις της ΟΛΜΕ.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... Id=4564973

Εκτιμώ ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα απασχολήσει κάποιον φοιτητή πολύ, πολύ αργότερα. Προς το παρόν και από ό,τι έχω καταλάβει, η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή και υπό διαμόρφωση... Οι μόνοι που εξαιρούνται πάντως από την υποχρεωτική λήψη του πιστοποιητικού είναι οι δάσκαλοι, καθώς θεωρείται ότι έχουν εξορισμού παιδαγωγική επάρκεια λόγω αντικειμένου σπουδών.

Πιστεύω πάντως θα υπάρξουν και προβλήματα και αντιδράσεις, κάποιες δικαιολογημένες, κάποιες καθόλου. Λογικό είναι κάποιος που έχει βολευτεί και αράξει στην μονιμότητα να ξυνίζει όταν ακούει λέξεις όπως «επιμόρφωση», «αξιολόγηση» κτλ...

vietnow έγραψε:δλδ το τμημα της ισπανικης γλωσσας 'η αυτο της ιταλικης δεν καλυπτεται? μενει απεξω?

2. Καθηγητικές σχολές κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 2παρ. 5του Ν. 1894/1990 (ΦΕΚ 110 Α') για τους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών από το έτος 2004 και εφεξής, νοούνται τα πανεπιστημιακά τμήματα, των οποίων οι πτυχιούχοι διορίζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 14 του Ν. 1566/1985, χωρίς την απαίτηση πρόσθετου πτυχίου ή πιστοποιητικού παιδαγωγικής κατάρτισης, σε θέσεις εκπαιδευτικών των κλάδων δασκάλων και νηπιαγωγών και των κλάδων ΠΕ1 Θεολόγων, Π Ε2 Φιλόλογων, ΠΕ3 Μαθηματικών, ΠΕ4 Φυσικών, ΠΕ5 Γαλλικής Γλώσσας, Π Ε6 Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ7 Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ8 Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ15 Οικιακής Οικονομίας και ΠΕ16 Μουσικής, καθώς και η Ανώτερη Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.) της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. και η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) για το διορισμό εκπαιδευτικών στον κλάδο ΠΕ17.
[/quote]

Το πιθανότερο είναι ότι απλά το παρέλειψαν...
They say the sea is cold, but the sea contains
the hottest blood of all...
(Whales Weep Not! by D.H. Lawrence)
Άβαταρ μέλους
Αλέξης-en99
Supporter
Supporter
 
Δημοσιεύσεις: 3001
Εγγραφή: 09 Σεπ 2009, 12:20
Τοποθεσία: Athens
Σχολή/Τμήμα: Πρώην ΤΑΣ και ΜΝΕΦ h.c.

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό alex_sugar » 20 Μαρ 2011, 23:02

Απ' ότι κατάλαβα εγώ διαβάζοντας τα παραπάνω δεν χρειάζονται το πιστοποιητικό όσων τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά. Λογικά και για τα ιταλικά και για τα ισπανικά δεν χρειάζεται αυτό εφόσον τώρα υπάρχουν ως επιλογές στα σχολεία. Προσωπική μου άποψη, είναι ότι το χρειάζονται όσοι έχουν τελειώσει νομική και κάνουν δίκαιο για παράδειγμα. Και γενικά καταστάσεις τέτοιου τύπου.
Τι να πω πάντως... Για καλό είναι για να μας παιδεύουν είναι... Ελπίζω μέσα από την όλη κατάσταση να βγει κάτι καλό στο τέλος.
Και κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω. Πιστεύετε πως είναι αναγκαίο κάποιος πρωτοετής να πληροφορηθεί μέσω της γραμματείας για το θέμα ή είναι νωρίς ακόμα;
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.
Confucius
Άβαταρ μέλους
alex_sugar
*Notes donor*
*Notes donor*
 
Δημοσιεύσεις: 1403
Εγγραφή: 13 Οκτ 2010, 17:38
Σχολή/Τμήμα: Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Ευχαριστώ: 16

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Poseidon 7 » 01 Μάιος 2011, 18:38

Προϋποθέσεις εξασφάλισης Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Β. Κουλαϊδής, έστειλε σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας έγγραφο στο οποίο αναγράφονται όλες οι προϋποθέσεις εξασφάλισης Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας, που θα πρέπει να διαθέτουν όλοι όσοι θέλουν να διοριστούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από αυτή την διαδικασία εξαιρούνται οι απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων, οι οποίοι δεν χρειάζεται να πιστοποιήσουν παιδαγωγική και διδακτική εμπειρία. Να σημειωθεί ότι η κατοχή παιδαγωγικής – διδακτικής επάρκειας πιστοποιείται, με βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης προγράμματος σπουδών που είναι ειδικό γι΄αυτές τις περιπτώσεις και έχει διάρκεια έξι μηνών. Παρέχεται από πανεπιστημιακό τμήμα ή ομάδες συνεργαζομένων τμημάτων του ίδιου ή ακόμη και περισσοτέρων πανεπιστημίων
Παιδια τι γινεται με την σχολη μας ;Μας εξασφαλιζει ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ η πρεπει να δουμε τι θα γινει φετος για αυτο μεσω καθηγητων η της πρυτανειας;
Άβαταρ μέλους
Poseidon 7
 
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 13 Οκτ 2009, 20:15
Τοποθεσία: Αγγλική Φιλολογία - Αθήνα
Ευχαριστώ: 0

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Τιμολέων Φανφάρας » 01 Μάιος 2011, 20:01

Poseidon 7 έγραψε:Προϋποθέσεις εξασφάλισης Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Β. Κουλαϊδής, έστειλε σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας έγγραφο στο οποίο αναγράφονται όλες οι προϋποθέσεις εξασφάλισης Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας, που θα πρέπει να διαθέτουν όλοι όσοι θέλουν να διοριστούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από αυτή την διαδικασία εξαιρούνται οι απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων, οι οποίοι δεν χρειάζεται να πιστοποιήσουν παιδαγωγική και διδακτική εμπειρία. Να σημειωθεί ότι η κατοχή παιδαγωγικής – διδακτικής επάρκειας πιστοποιείται, με βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης προγράμματος σπουδών που είναι ειδικό γι΄αυτές τις περιπτώσεις και έχει διάρκεια έξι μηνών. Παρέχεται από πανεπιστημιακό τμήμα ή ομάδες συνεργαζομένων τμημάτων του ίδιου ή ακόμη και περισσοτέρων πανεπιστημίων
Παιδια τι γινεται με την σχολη μας ;Μας εξασφαλιζει ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ η πρεπει να δουμε τι θα γινει φετος για αυτο μεσω καθηγητων η της πρυτανειας;


Πιστεύω πως θα υπάρξει κάποια ενημέρωση από την πλευρά των καθηγητών. :peace2:
Η κ. Καραβά ήδη από το πέρυσι μας είχε ενημερώσει σχετικά, όχι με λεπτομέρειες, αλλά μας είχε πει κάποια πράγματα γι' αυτό το πρόγραμμα. :up:

Μου ακούγεται καλό αυτό. Και επειδή έχω διαβάσει πάνω-κάτω τι θα περιλαμβάνει και ποιος είναι ο σκοπός του, πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ χρήσιμο. Βέβαια, για μένα, σε όλα αυτά υπάρχει ένα μεγάλο "αλλά", το οποίο έχει να κάνει με το κατά πόσο αυτά που θα διδαχθούν οι μελλοντικοί-υποψήφιοι εκπαιδευτικοί σε αυτό το πρόγραμμα θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της (σύγχρονης) εκπαίδευσης.
Γιατί και τώρα στη σχολή με μαθήματα όπως ELT Methods, TELF Practicum κ.α. προσπαθούν να μας εισάγουν στον υπέροχο κόσμο (και δεν το λέω ειρωνικά) της διδασκαλίας χωρίς όμως αυτά που μας διδάσκουν και οι κατευθύνσεις που μας δίνουν ν' ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών και στα μέσα (teaching tools) τα οποία διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί.

Τέλος πάντων...Οψόμεθα, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. :peace2:
Άβαταρ μέλους
Τιμολέων Φανφάρας
Troll Fest Winner
Troll Fest Winner
 
Δημοσιεύσεις: 15065
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009, 17:10
Τοποθεσία: Στου σκοταδόψυχου

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό alex_sugar » 01 Μάιος 2011, 20:04

Δε λέω μπορεί να βοηθήσει. Το θέμα όμως είναι ότι θα πρέπει πάλι να φοιτήσεις και πάλι να πάρεις ένα πιστοποιητικό και από όλο αυτό πάλι η παραπαιδεία θα έχει κέρδος...
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.
Confucius
Άβαταρ μέλους
alex_sugar
*Notes donor*
*Notes donor*
 
Δημοσιεύσεις: 1403
Εγγραφή: 13 Οκτ 2010, 17:38
Σχολή/Τμήμα: Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Ευχαριστώ: 16

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Τιμολέων Φανφάρας » 01 Μάιος 2011, 20:23

alex_sugar έγραψε:Δε λέω μπορεί να βοηθήσει. Το θέμα όμως είναι ότι θα πρέπει πάλι να φοιτήσεις και πάλι να πάρεις ένα πιστοποιητικό και από όλο αυτό πάλι η παραπαιδεία θα έχει κέρδος...


Alex μου έχεις ένα δίκιο σε αυτό που λες, αλλά στην άνθιση της παραπαιδείας κατά κάποιον τρόπο, για να μη σου πω σίγουρα, συνέβαλαν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί. :thumbdown:
Όταν ο άλλος καλυμμένος από τη μονιμότητα της θέσης του αδιαφορεί για τους μαθητές του και τον τρόπο διδασκαλίας του, ε τότε δεν ωθεί τους μαθητές στην παραπαιδεία-φροντιστήρια;;;
Και για να πούμε και την αλήθεια, είναι να το 'χει και η κούτρα σου, που λένε. Αν ένας καθηγητής "δεν το έχει" , δεν έχει μεταδοτικότητα, αδιαφορεί για την εκπαίδευση των μαθητών του και βαριέται το συγκεκριμένο επάγγελμα, αλλά το κάνει ένεκα μονιμότητας και σταθερού μισθού, τότε φυσικά και θα συνεισφέρει με τον τρόπο του στην παραπαιδεία. Όμως υπάρχουν και εκείνοι οι καθηγητές οι οποίοι έχουν τη θέληση να βελτιωθούν και να διδάξουν με καλύτερο τρόπο όμως δεν ξέρουν πώς να το κάνουν εξαιτίας της ελλιπούς , σε αυτόν τον τομέα, εκπαίδευσης την οποία έλαβαν από το Πανεπιστήμιο. Μην πας μακριά, δες εμάς και τη σχολή μας. Είσαι και είστε ικανοποιημένοι από την ΠΟΙΟΤΗΤΑ και την ΠΟΣΟΤΗΤΑ των μαθημάτων που διδασκόμαστε με αντικείμενο την παιδαγωγική ή την ψυχολογία;;
Νομίζω πως η απάντηση θα είναι "ΟΧΙ".
Πιστεύω πως σε αυτό το σημείο θα βοηθήσει αυτό το πρόγραμμα, εφόσον, βέβαια, λάβει υπόψιν του τις ανάγκες που υπάρχουν στην εκπαίδευση και κυρίως τις ανάγκες των μαθητών.
Άβαταρ μέλους
Τιμολέων Φανφάρας
Troll Fest Winner
Troll Fest Winner
 
Δημοσιεύσεις: 15065
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009, 17:10
Τοποθεσία: Στου σκοταδόψυχου

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό alex_sugar » 01 Μάιος 2011, 20:27

Είναι πολύ σωστά αυτά που λες! Όπως είπες κι εσύ όμως υπάρχει ένα μεγάλο "αλλά". Τι να πω... Ελπίζω να είναι για το καλύτερο!
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.
Confucius
Άβαταρ μέλους
alex_sugar
*Notes donor*
*Notes donor*
 
Δημοσιεύσεις: 1403
Εγγραφή: 13 Οκτ 2010, 17:38
Σχολή/Τμήμα: Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Ευχαριστώ: 16

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Poseidon 7 » 03 Μάιος 2011, 10:53

Προϋποθέσεις εξασφάλισης Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Β. Κουλαϊδής, έστειλε σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας έγγραφο στο οποίο αναγράφονται όλες οι προϋποθέσεις εξασφάλισης Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας, που θα πρέπει να διαθέτουν όλοι όσοι θέλουν να διοριστούν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από αυτή την διαδικασία εξαιρούνται οι απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων, οι οποίοι δεν χρειάζεται να πιστοποιήσουν παιδαγωγική και διδακτική εμπειρία. Να σημειωθεί ότι η κατοχή παιδαγωγικής – διδακτικής επάρκειας πιστοποιείται, με βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης προγράμματος σπουδών που είναι ειδικό γι΄αυτές τις περιπτώσεις και έχει διάρκεια έξι μηνών. Παρέχεται από πανεπιστημιακό τμήμα ή ομάδες συνεργαζομένων τμημάτων του ίδιου ή ακόμη και περισσοτέρων πανεπιστημίων

Παιδια τι γινεται με την σχολη μας ;Μας εξασφαλιζει ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ η πρεπει να δουμε τι θα γινει φετος για αυτο μεσω καθηγητων η της πρυτανειας;
ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ συμφωνα με αυτα που θελουν απο το υπουργειο .
μηπως θα πρεπει να πιεσουμε και εμεις μεσω καθηγητων την σχολη μας να καταρτηση αυτο το προγραμμα να το προλαβουμε και εμεις που ειμαστε τωρα στη σχολη .
Άβαταρ μέλους
Poseidon 7
 
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: 13 Οκτ 2009, 20:15
Τοποθεσία: Αγγλική Φιλολογία - Αθήνα
Ευχαριστώ: 0

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό alexpapa » 04 Μάιος 2011, 13:12

Συγνωμη παιδια διαβασα εντελως τυχαια το post και με επιασε πανικος! Εγω ειμαι ΦΠΨ δηλαδη το τμημα μου δεν δινει πιστοποιητικο παιδαγωγικης επαρκειας? Μας δουλευουν πια?
[b][shadow]ΟΡΚΙΖΟΜΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!![shadow][/b]
Άβαταρ μέλους
alexpapa
 
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 08 Αύγ 2009, 13:57
Ευχαριστώ: 0

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό vietnow » 04 Μάιος 2011, 14:39

ρε παιδια δεν εχτετε καταλαβει στι συμβαινει...;
θελουν να μας εχουν να 'σπουδαζουμε' και να τα σκαμε .. μεχρι τα 40 ειδικα τωρα με την κριση χωρις αναγνωρηση του ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ πτυχιου κ.α
αφου ολο μετρα παιρνουν και καλα και η παιδεια παει απο το κακο στο χειροτερο.
θα ειμαστε στα φροντιστηρια για να αναγνωριστει το πτυχιο μεχρι τα 45 και μετα θα βγουμε και θα παιρνουμε 800 ευρω και αν μονιμοποιηθουμε πλεον...
τεσπα.. :wtf:
Άβαταρ μέλους
vietnow
 
Δημοσιεύσεις: 198
Εγγραφή: 21 Οκτ 2010, 15:31
Τοποθεσία: ΓΑΛΑΤΣΙ
Σχολή/Τμήμα: Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
Φύλο: αρεν
Ευχαριστώ: 0

Re: Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό gorgonokoritso » 05 Μάιος 2011, 20:36

πειραζει που και γω δεν εχω καταλαβει ποιοι πρεπει και ποιοι δεν πρεπει να δωσουν ειδικες εξετασεις? :oops:

οποιος γνωριζει ας πει αναλυτικα για ολα τα τμηματα της φιλοσοφικης για να ξερουμε ολοι μας :help: :help: :help:
don't chase.... replace!!!

α ρε σακου..........
Spoiler:
sakuJo έγραψε: we'll meet again my love, even in outer space... :sadbye:
Άβαταρ μέλους
gorgonokoritso
Supporter
Supporter
 
Δημοσιεύσεις: 9925
Εγγραφή: 01 Οκτ 2009, 17:44
Ευχαριστώ: 43

Επόμενο


Επιστροφή στο Ανακοινώσεις Φιλοσοφικής Σχολής

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης