filosofiki.eu
RSS Facebook Contact
Ανακοινώσεις


Μην φοβάστε και μην ξεχνάτε να μας ενημερώνετε για μη ενεργοποιημένους λογαριασμούς!

Αν υπάρχει πρόβλημα με την ενεργοποίηση του λογαριασμού, ενημερώστε το θέμα εδώ.


:study: Καλό διάβασμα και να προσέχετε όλοι! :goodluck:

Πώς να ανεβάσετε τις δικές σας σημειώσεις

Τα μέλη έχουν τη δυνατότητα λήψης σημειώσεων σε ηλεκτρονική μορφή.
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ για να αποκτήσετε πρόσβαση και ΑΝΕΒΑΣΤΕ τις δικές σας σημειώσεις στο Forum.

Πώς να ανεβάσετε τις δικές σας σημειώσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό joanna21 » 16 Νοέμ 2007, 03:33

Τελευταία ενημέρωση δημοσίευσης 20-5-2012


Για να προσφέρετε τις σημειώσεις σας στο φόρουμ, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον αρμόδιο σημειώσεων του κάθε τμήματος που ενδιαφέρεστε να προσφέρετε τις σημειώσεις σας με πμ και αυτός θα σας καθοδηγήσει. Για αποφυγή παρεξηγήσεων τις σημειώσεις δε μπορείτε να τις δημοσιεύσετε εσείς από μόνοι σας στο φόρουμ αλλά αυτό θα γίνει μέσω του αρμόδιου για τις σημειώσεις του κάθε τμήματος(βλέπε Συντονιστής) για λόγους ασφαλείας και ελέγχου.

Οδηγίες Χρήσης - Πως προσφέρετε τις σημειώσεις σας στο φόρουμ:

Αφού έχετε σκανάρει τις σημειώσεις (ή εάν τις έχετε ήδη σε ηλεκτρονική μορφή), μετά επισκέπτεστε κάποια από τις σελίδες που παρέχουν δωρεάν file hosting για να ανεβάσετε τα αρχεία σας. Κάποιες εύκολες στη χρήση σελίδες file hosting που προτείνουμε είναι οι παρακάτω:
http://minus.com/
http://ge.tt/
http://www.filedropper.com/
Οι σελίδες αυτές είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να ανεβάσετε σε όποιο file hosting εσείς επιθυμείτε. Απλά εμείς σας προτείνουμε κάποια για διευκόλυνση.

Οδηγίες ανεβάσματος στις παραπάνω σελίδες: αρχικά πατάτε στη σελίδα στο κουμπάκι "browse". Από το παράθυρο που σας εμφανίζεται, βρίσκετε στον υπολογιστή σας το αρχείο που θέλετε να ανεβάσετε και πατάτε ΟΚ. Έπειτα, πάλι στη σελίδα, πατάτε το κουμπάκι "upload" και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί το ανέβασμα του αρχείου σας. Όταν ολοκληρωθεί το ανέβασμα, η σελίδα σας δίνει ένα link, το οποίο θα κάνετε αντιγραφή-επικόλληση και θα το στείλετε με πμ στον συντονιστή του τμήματος σας, ώστε αυτός μετά να κατεβάσει τις σημειώσεις και να τις προσθέσει στο φόρουμ.
Στο πμ σας μην ξεχάσετε να αναφέρετε το μάθημα, το εξάμηνο (και την κατεύθυνση εάν υπάρχει), τον καθηγητή και το έτος συγγραφής των σημειώσεων.

Σημείωση: Εάν έχετε πολλά ξεχωριστά αρχεία ή πολλές εικόνες που έχετε σκανάρει, πρώτα βάλτε τα αρχεία/εικόνες σε έναν φάκελο zip (για να φτιάξετε έναν φάκελο zip, επιλέγετε όλα τα αρχεία που θέλετε ή όλες τις εικόνες, μετά πατάτε δεξί κλικ, έπειτα επιλέγετε "αποστολή προς φάκελο συμπίεσης", αποθηκεύετε και ανεβάζετε στη σελίδα το συγκεκριμένο φάκελο που δημιουργήσατε) και μετά ανεβάστε σε σελίδα file hosting, για να μην ανεβάσετε ένα ένα τα αρχεία, αλλά όλα μαζί σε ένα συμπιεσμένο φάκελο.

Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, μπορείτε να ρωτήσετε τους συντονιστές με πμ ή να δημοσιεύσετε εδώ.

Ο λόγος που προτιμούμε η αποστολή σημειώσεων να γίνεται μέσω file hosting και όχι μέσω email είναι γιατί συνήθως οι σημειώσεις έχουν μεγάλο μέγεθος και τα email επιτρέπουν μόνο την αποστολή πολύ μικρού μεγέθους ανά αρχείο. Εάν ωστόσο επιθυμείτε την αποστολή σημειώσεων μέσω email, τότε ζητήστε μέσω πμ από τους συντονιστές του τμήματός σας, να σας δώσουν κάποια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να στείλετε τις σημειώσεις σας.
Άβαταρ μέλους
joanna21
Επίτιμος Διαχειριστής
Επίτιμος Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 1016
Εγγραφή: 18 Ιουν 2007, 17:09
Τοποθεσία: Κερατσίνι
Ευχαριστώ: 2

Re: Πως να ανεβασετε τις δικες σας σημειωσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό dr.strangelove » 19 Μάιος 2010, 22:59

Συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα στη σάρωση των σημειώσεων:

1. Σκανάρουμε πάντα σε "κλίμακα του γκρι/grey scale" (όχι σε ασπρόμαυρο, χαλάει η ευκρίνεια της εικόνας και όχι σε έγχρωμο γιατί δεν είναι απαραίτητο εκτός και αν θέλουμε να σκανάρουμε έγχρωμες εικόνες). Πολλά προγράμματα σάρωσης δίνουν τη δυνατότητα επιλογής τύπου σάρωσης. Προτιμήστε την επιλογή "κείμενο" και εάν θέλετε να σκανάρετε και εικόνες επιλέξτε "φωτογραφία". Μην επιλέγετε "εφημερίδα" ή "περιοδικό".

2. Επιλέγουμε τύπο εικόνας .jpeg, .gif αποφεύγουμε τους τύπους bmp, png, tiff (πολύ μεγάλη ανάλυση και ποιότητα και μεγάλο μέγεθος εικόνας).

3. Σκανάρουμε σε ποιότητα 300 dpi (όσο αυξάνει ο αριθμός τόσο αυξάνει και η ποιότητα, αλλά και το μέγεθος της εικόνας. Τα 300 dpi είναι ικανοποιητική ποιότητα σε ικανοποιητικό μέγεθος). Εάν η ποιότητα των σελίδων που θέλουμε να σκανάρουμε είναι πολύ καλή μπορούμε να επιλέξουμε και τα 250dpi. Ενώ αν οι σημειώσεις είναι σε άσχημη κατάσταση προτιμήστε κάτι παραπάνω από τα 300 (τα 400 στις πιο πολλές περιπτώσεις έχουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα).

4. Για περισσότερες επιλογές και ρυθμίσεις να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα σάρωσης του σκάνερ σας και όχι αυτό των windows (κερδίζετε και περισσότερο χρόνο).

5. Φροντίστε να μην σκανάρετε τα περιθώρια μετά το χαρτί, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μαύρα κενά (σκανάροντας τα μαύρα κενά καθυστερεί η σάρωση και το μέγεθος της σκαναρισμένης εικόνας αυξάνεται). Για να ρυθμίσετε το σκάνερ σας να σαρώνει μόνο την περιοχή της σελίδας, πατάτε προ-επισκόπηση εκτύπωσης και σέρνοντας το ποντίκι σας επιλέγετε σε πλαίσιο το σημείο που θέλετε να σαρώσετε (Αρκεί μια και μόνο φορά. Θα σαρώνει και τις επόμενες σελίδες χωρίς τα μαύρα περιθώρια).

6. Παρατηρήστε ότι το σκάνερ σας διαθέτει "χάρακα" που σας δείχνει πως να τοποθετήσετε το χαρτί πριν το σκανάρετε. Προτιμήστε να ακουμπάει μια γωνιά του χαρτιού με την αντίστοιχη γωνιά του σκάνερ (η σωστή γωνιά είναι αυτή που συνήθως τονίζεται με ένα βέλος και στην κάθετη και οριζόντια πλευρά έχει ένδειξη "Α4", "letter", "B5"). Με αυτό τον τρόπο η σκαναρισμένη εικόνα θα εμφανιστεί ευθυγραμμισμένη και όχι στραβή.

7. Ρυθμίστε και το contrast, ώστε οι εικόνες να μην είναι ούτε πολύ σκούρες, ούτε πολύ φωτεινές για να είναι ευανάγνωστες. Συνήθως το αυτόματο contrast έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα, ωστόσο εάν δείτε ότι δεν είναι σωστό, ρυθμίστε αναλόγως.

Θυμηθείτε: κάθε φορά πριν ξεκινήσετε το σκανάρισμα φροντίστε να κάνετε μια προεπισκόπηση εκτύπωσης, ώστε να επιλέξετε τις σωστές ρυθμίσεις (δες 5, 6, 7 πιο πάνω) για καλύτερα αποτελέσματα.

ΥΓ Εάν έχετε κάποια απορία, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο συντονιστή του τμήματος σας.
Κανόνες και διαδικασία μακροχρόνιου δανεισμού συγγραμμάτων σε φοιτητές κατατακτήριων εξετάσεων και σε όσους εξετάζονται σε μάθημα για δεύτερη φορά, ενώ έχει αλλάξει το σύγγραμμα. Περισσότερα εδώ.
Άβαταρ μέλους
dr.strangelove
Επίτιμος Διαχειριστής
Επίτιμος Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 13051
Εγγραφή: 02 Δεκ 2008, 20:44
Τοποθεσία: Στη χώρα των θαυμάτων...
Σχολή/Τμήμα: Θεατρικών Σπουδών

Re: Πως να ανεβασετε τις δικες σας σημειωσεις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό dr.strangelove » 09 Ιουν 2010, 16:20

Πώς να ψηφιοποιήσετε τις σημειώσεις σας με φωτογραφική μηχανή

Αν έχετε σκάνερ, τότε έχετε και τρόπο να ψηφιοποιήσετε οποιοδήποτε έγγραφο ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες. Αν δεν έχετε, μπορείτε απλώς να βγάλετε φωτογραφία τις κόλλες χαρτί και να τις ανεβάσετε στην συνέχεια σε κάποια σελίδα φιλοξενίας εικόνων/αρχείων. Για τον σκοπό αυτό χρειάζεται είτε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, είτε ένα κινητό τηλέφωνο με κάμερα.

Ορισμένες σχετικές οδηγίες.
Πρώτον, πώς βγάζουμε τις φωτογραφίες:

Αρχικά, πολύ βασικό είναι καλές συνθήκες φωτισμού, διότι ως επιθυμητό αποτέλεσμα, τα γράμματα και άλλες λεπτομέρειες πρέπει να διαβάζονται. Το φυσικό φως είναι βέβαια το καλύτερο. Αν δεν γίνεται αλλιώς, καλύτερα να έχετε ένα δυνατό φως στο δωμάτιο παρά να χρησιμοποιήσετε φλας, κατά πάσα πιθανότητα θα δημιουργήσει αντανακλάσεις και δεν θα φαίνεται τίποτα. Δεν μπορώ να πω κάτι πιο συγκεκριμένο καθώς η κάθε μηχανή και κινητό έχει τις δικές της ρυθμίσεις και ιδιαιτερότητες. Εγώ πάντως όσες φορές έφτιαξα σημειώσεις, ήταν με καλό περιβάλλοντα φωτισμό και χωρίς φλας. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση, όπως και με κάθε φωτογραφία, είναι να έχουμε σταθερό χέρι κατά την λήψη.

Δεύτερον, πώς τις μεταφέρουμε στον υπολογιστή:

Και για τις ψηφιακές μηχανές και για τα κινητά τηλέφωνα, οι τρόποι βασικά είναι δυο: Με κάποιο καλώδιο σύνδεσης ή με συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης (card reader). Στην πρώτη περίπτωση και ανάλογα με την συσκευή, μπορεί να χρειάζεται και επιπλέον εγκατάσταση, ώστε ο υπολογιστής να «δει» την μηχανή ή το κινητό ως εξωτερικό σκληρό δίσκο. Δεν μπορώ να βοηθήσω συγκεκριμένα καθώς η κάθε συσκευή έχει τους δικούς της drivers. Απλά ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης της για την σωστή της εγκατάσταση. Κάποιες μηχανές και κινητά δεν χρειάζονται εγκατάσταση και με την απλή σύνδεση με το καλώδιό τους (αν έχουν) και αντίστοιχη επιλογή από το μενού στην οθόνη (κάτι όπως «εξωτερικός δίσκος, ανταλλαγή δεδομένων κτλ») εγκαθίσταται αυτόματα και εμφανίζεται στο «Ο υπολογιστής μου» ως εξωτερική μονάδα δίσκου. Από εκεί παίρνουμε τις φωτογραφίες με copy-paste. Αυτό ήταν.

Αν έχετε card reader, είτε αποσπώμενο USB είτε ενσωματωμένο στο PC/laptop, τότε απλά αφαιρείτε την κάρτα μνήμης από την συσκευή σας και την τοποθετείτε σε αυτό. Υπάρχει και μια τρίτη επιλογή, η μεταφορά τους με Bluetooth (από κινητό), στην περίπτωση που διαθέτει BT και το PC/Laptop μας. Σε αυτήν την περίπτωση προφανώς δεν χρειάζονται καλώδια κτλ. To παράθυρο διαλόγου και στις τρεις περιπτώσεις, είναι το εξής:

Image

Αφού τις περάσουμε στον υπολογιστή:

Απλώς πρέπει να τις ανεβάσουμε σε κάποια σελίδα φιλοξενίας αρχείων. Εγώ προτείνω το turboimagehost, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές, ρίξτε μια ματιά στο θέμα οδηγιών για το ποστάρισμα φωτογραφιών στο φόρουμ, καθώς και τις προτεινόμενες σελίδες για ανέβασμα στο μήνυμα της Joanna21 . Καλό, αλλά όχι απαραίτητο, είναι να μικρύνουμε λίγο το μέγεθός τους, αν είναι πολύ μεγάλες. Μπορείτε να κάνετε το εξής απλούστατο, ανοίξτε μια φωτογραφία με το MS Paint (Ζωγραφική των Windows) και απλώς αποθηκεύστε τις, αρχείο-αποθήκευση ή Control + S. Θα χάσουν αμέσως μέχρι 50-70% του όγκου τους. Επίσης καλό είναι να αφαιρείτε τυχόν μαύρα περιθώρια από τις πλευρές τους. Και αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο, είναι καθαρά θέμα εμφάνισης.

Η διαδικασία με εικόνες:

Δυο παραδείγματα τώρα, με το Νοkia 6270. Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αλλά έχει κάρτα μνήμης και καλώδιο μεταφοράς δεδομένων στην συσκευασία. Η κάμερά του είναι μόνο 2 megapixel, που είναι μάλλον το κάτω όριο για μια αξιοπρεπή φωτογραφία, αν και ο αριθμός των megapixel από μόνος του δεν λέει τίποτα. Τα περισσότερα κινητά σήμερα όμως έχουν κάμερες με πάνω από 4 megapixel, οπότε λογικά δεν έχετε πρόβλημα. Με τις ψηφιακές είναι ακόμα καλύτερα, δύσκολα βρίσκει κανείς με κάτω από 7. Για φωτογραφική μηχανή, θα χρησιμοποιήσω μια απλή Nikon L16, με αποσπώμενη κάρτα μνήμης.

Το κινητό συνδεδεμένο με το καλώδιό του:

Image

Και εδώ η φωτογραφική μηχανή με την καρτούλα της:

Image

Εδώ ένα Netbook με την κάρτα μνήμης SD στην υποδοχή της, στο πλάι. Τα περισσότερα φορητά έχουν τέτοια υποδοχή εκ κατασκευής.

Image

Σε άλλη περίπτωση, χρειάζεται μια συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης:

Image

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα δείγμα σημειώσεων, που ψηφιοποιήθηκαν με τον παραπάνω τρόπο και έχουν ήδη ανέβει στο φόρουμ. Εδώ μια τυπική σελίδα χειρόγραφου:

Εικόνα

Εδώ, 3 σελίδες μαζί, ενωμένες σε μια εικόνα:

Εικόνα

Εναλλακτικά, μπορείτε να τις ενώσετε όλες μαζί σε ένα αρχείο zip. Περισσότερες λεπτομέρειες για την διαδικασία αυτή (ζιπάρισμα) σε αυτό το μήνυμα:

Καλές ψηφιοποιήσεις/ανεβάσματα! :cool:

Ευχαριστουμε πολυ το μελος Αλέξης-en99 για τη βοηθεια του :thxx:
Κανόνες και διαδικασία μακροχρόνιου δανεισμού συγγραμμάτων σε φοιτητές κατατακτήριων εξετάσεων και σε όσους εξετάζονται σε μάθημα για δεύτερη φορά, ενώ έχει αλλάξει το σύγγραμμα. Περισσότερα εδώ.
Άβαταρ μέλους
dr.strangelove
Επίτιμος Διαχειριστής
Επίτιμος Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 13051
Εγγραφή: 02 Δεκ 2008, 20:44
Τοποθεσία: Στη χώρα των θαυμάτων...
Σχολή/Τμήμα: Θεατρικών ΣπουδώνΕπιστροφή στο Σημειώσεις Μαθημάτων

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης