filosofiki.eu
RSS Facebook Contact
Ανακοινώσεις


Μην φοβάστε και μην ξεχνάτε να μας ενημερώνετε για μη ενεργοποιημένους λογαριασμούς!

Αν υπάρχει πρόβλημα με την ενεργοποίηση του λογαριασμού, ενημερώστε το θέμα εδώ.


Η καινοτομία στην αντισεισμική τεχνολογία.

Περάστε ευχάριστα και δημιουργικά την ελεύθερή σας ώρα και γνωρίστε νέους φίλους.

Συντονιστές: Συντονιστές, Γενικοί Συντονιστές

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Πριν ανοίξετε νέα ενότητα ρίξτε μια ματιά στον οδηγό εύρεσης ενοτήτων μήπως αυτό που ψάχνετε υπάρχει ήδη.
Να είστε σαφείς στον τίτλο της ενότητας.
Αποφεύγετε να γράφετε με κεφαλαία γράμματα ή greeklish.

Κανόνες Λειτουργίας Forum Φιλοσοφικής

Η καινοτομία στην αντισεισμική τεχνολογία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό seismic » 01 Μαρ 2018, 21:14

Φίλοι μου σας χαιρετώ. Δεν είμαι σπουδαστής της σχολής Ούτε έχω πάει πανεπιστήμιο. Η ηλικία μου είναι κοντά στα 60
Αν η φιλοσοφία είναι επιστήμη τότε και η επιστήμη είναι φιλοσοφική.
Θα ήθελα να σας απασχολήσω με ένα θέμα που είναι εκτός του αντικειμένου που σπουδάζετε αλλά που μας ενδιαφέρει όλους. Πρόκειται για τον σεισμό και την αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών. Αν και δεν έχω σπουδάσει πολιτικός μηχανικός τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την αντισεισμική τεχνολογία λόγο μιας πατέντας που έχω για την προστασία των κατασκευών από τους σεισμούς και τους ανεμοστρόβιλους.
Αν υπάρχει πρόβλημα για αυτό το θέμα ας με ενημερώσουν οι διαχειριστές.
Αποδοχή Επιστημονικής Θεωρίας
Η επιστημονική θεωρεία δεν είναι απλά μια θεωρεία που την είπε κάποιος και απλά την ακούμε χωρίς να ισχύει.
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα Αν κρατάμε στα χέρια μας ένα μήλο και το αφήσουμε αυτό λόγο της βαρύτητας θα πέσει κάτω. Όσες φορές και αν αφήσουμε το μήλο αυτό θα πέσει κάτω και ποτέ δεν θα πάει προς τα επάνω. Αυτό είναι ένα γεγονός που προκύπτει από την παρατήρηση που έχουμε κάνει. Αν κάτι παρατηρούμε ότι προκύπτει πολλές φορές το θεωρούμε αλήθεια. Για να εξηγήσουμε αυτές τις αλήθειες αναπτύσσουμε υποθέσεις. Δηλαδή μια επιστημονική θεωρεία βασίζεται 1) Στα δεδομένα / παρατηρήσεις τις οποίες για να εξηγήσει κάνει 2) πολλές υποθέσεις με πιθανές εξηγήσεις. Μετά 3) ελέγχει τις πιο σωστές πιθανές εξηγήσεις αν είναι σωστές. Και 4) κάνει προβλέψεις βασισμένες σε αυτές τις εξηγήσεις
Αυτή είναι όλη η ουσία όλης της επιστήμης και ονομάζετε επιστημονική μέθοδο. Μπορούμε να κάνουμε πολλές υποθέσεις αλλά στο τέλος κρατάμε αυτές που συμφωνούν απόλυτα με τα δεδομένα / παρατηρήσεις. Αφού ελέγξουμε επιστημονικά τις υποθέσεις κάνουμε κάτι πιο σοβαρό την Επιστημονική θεωρεία. Η Επιστημονική θεωρεία πρέπει α) να εξηγεί κάτι β) να έχει αποδείξεις και γ) να κάνει προβλέψεις. Οπότε καταλαβαίνετε ότι μία απλή θεωρεία δεν είναι το ίδιο με μια Επιστημονική θεωρεία.
Οπότε μια επιστημονική θεωρεία προσπαθεί να εξηγήσει τα δεδομένα των φυσικών νόμων.
Τελευταία επεξεργασία από seismic και 01 Μαρ 2018, 21:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
seismic
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 01 Μαρ 2018, 20:38
Ευχαριστώ: 0

Η καινοτομία στην αντισεισμική τεχνολογία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό seismic » 01 Μαρ 2018, 21:39

Απλά η ιδέα.
Αν πάνω σε ένα τραπέζι τοποθετήσεις δύο υποστυλώματα. Το ένα το βιδώνεις με το τραπέζι και το άλλο απλά ακουμπά πάνω στο τραπέζι. Αν ένας κουνήσει το τραπέζι, το υποστύλωμα που απλά ακουμπάει ασύνδετο πάνω στο τραπέζι θα ανατραπεί Το βιδωμένο στο τραπέζι υποστύλωμα αντέχει απεριόριστες πλάγιες ταλαντώσεις χωρίς να ανατραπεί. Αυτό ακριβώς εφαρμόζω σε κάθε υποστύλωμα της κατασκευής, για να αντέχει απεριόριστες πλάγιες ταλαντώσεις η κατασκευή.
Είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό πάκτωσης των άνω άκρων ενός τοιχώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα με το έδαφος με σκοπό να στείλει μέσα σε αυτό τις ανοδικές εντάσεις δημιουργούμενες από την ροπή ανατροπής του τοιχώματος αποτρέποντας τις μεγάλες μετατοπίσεις και τις εντάσεις του φέροντα οργανισμού που αναπτύσσονται κατά τον σεισμό. Πείραμα. https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q&t=127s
Άβαταρ μέλους
seismic
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 01 Μαρ 2018, 20:38
Ευχαριστώ: 0

Η καινοτομία στην αντισεισμική τεχνολογία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό seismic » 01 Μαρ 2018, 21:53

Μέθοδος πάκτωσης σε μαλακό έδαφος.
Η ευρεσιτεχνία δεν είναι μόνο ο τένοντας περιλαμβάνει και ένα μηχανισμό, μία γεώτρηση διαμέτρου 20-30 cm και αρκετά μέτρα βάθος η οποία στο τέλος γεμίζει με σκυρόδεμα και δημιουργεί έναν πάσσαλο. Η διαφορά του απλού πάσσαλου και του μηχανισμού του δικού μου είναι ότι ο δικός μου εξασκεί πρωτίστως μεγαλύτερες πιέσεις στα πρανή της γεώτρησης με μηχανικό τρόπο πριν γεμίσουμε την γεώτρηση με σκυρόδεμα και δημιουργήσουμε έναν μηχανικό πάσσαλο με αποτέλεσμα να έχουμε ισχυρότερη πάκτωση στο έδαφος από ότι έχει ο απλός πάσσαλος. Δηλαδή είναι ένας πάσσαλος τριβής και αιχμής ταυτόχρονα ο οποίος πριν δεχθεί το σκυρόδεμα μέσα στην οπή συμπυκνώνει τα πρανή της γεώτρησης με μηχανικό τρόπο αυτόν της προέντασης.
Δες την φωτογραφεία.
Φαντάσου ότι τα ξύλα που στηρίζεται ο μηχανισμός είναι το άνω μέρος της οπής της γεώτρησης και από τα ξύλα και κάτω είναι η γεώτρηση και το τμήμα του μηχανισμού που βυθίζεται μέσα σε αυτή και από τα ξύλα και επάνω είναι ο μηχανισμός που εξέχει από την επιφάνεια θεμελίωσης. Αν αυτά τα πυρότουβλα ήταν υδραυλικοί γρύλοι και τους σηκώναμε επάνω τότε ο μηχανισμός από κάτω ανοίγει και εξασκεί περιμετρικά πιέσεις στα πρανή της γεώτρησης πακτώνοντας ισχυρά Μετά διατηρώντας αυτήν την ένταση γεμίζουμε την οπή με διογκούμενο σκυρόδεμα. Μετά την ξήρανση του σκυροδέματος αφαιρούμε τους γρύλους και έχουμε την ισχυρότερη πάκτωση που έγινε ποτέ σε μαλακό έδαφος διότι αυτές οι μηχανικές εντάσεις διατηρούνται για πάντα και μετά την αφαίρεση της έντασης.
Πάνω σε αυτόν τον πάσσαλο της ευρεσιτεχνίας πατάει η βάση την οποία δεν την αφήνει να πάει ούτε πάνω ούτε κάτω γιατί έχουμε ισχυρή πάκτωση που δεν επιτρέπει ούτε ανοδικές ούτε καθοδικές εντάσεις μετατόπισης. Οπότε δεν χρειάζεται η μεγάλη βάση διότι έχουμε εξασφαλίσει με καλύτερο τρόπο την παραλαβή των εντάσεων που παίρνει μία μεγάλη βάση. Βασικά έχουμε δημιουργήσει μία θεμελίωση εις βάθος καταργώντας αυτήν εις πλάτος. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
seismic
 
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: 01 Μαρ 2018, 20:38
Ευχαριστώ: 0Επιστροφή στο Γενικές συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες