filosofiki.eu
RSS Facebook Contact
Ανακοινώσεις


Μην φοβάστε και μην ξεχνάτε να μας ενημερώνετε για μη ενεργοποιημένους λογαριασμούς!

Αν υπάρχει πρόβλημα με την ενεργοποίηση του λογαριασμού, ενημερώστε το θέμα εδώ.


Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Περάστε ευχάριστα και δημιουργικά την ελεύθερή σας ώρα και γνωρίστε νέους φίλους.

Συντονιστές: Συντονιστές, Γενικοί Συντονιστές

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Πριν ανοίξετε νέα ενότητα ρίξτε μια ματιά στον οδηγό εύρεσης ενοτήτων μήπως αυτό που ψάχνετε υπάρχει ήδη.
Να είστε σαφείς στον τίτλο της ενότητας.
Αποφεύγετε να γράφετε με κεφαλαία γράμματα ή greeklish.

Κανόνες Λειτουργίας Forum Φιλοσοφικής

Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Nessie » 03 Νοέμ 2010, 19:31

Σκέφτηκα να φτιάξω το συγκεκριμένο θέμα με σκοπό κάθε φορά που κάποιος βρίσκει κάτι που να αφορά κάποιον συνάνθρωπό μας που μας έχει ανάγκη να το γράφει εδώ. Ελπίζω όλοι να συμμετέχουμε σε αυτό!

Αρχίζω με ένα πολύ σημαντικό που βρήκα αναρτημένο σε πολλά blogs


ΕΠΕΙΓΟΝ!!!

http://nekthl.blogspot.com/2010/10/blog-post_31.html

Φίλες και φίλοι μου, σας απευθύνω μια επείγουσα έκκληση για ένα ζήτημα κυριολεκτικά ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Πρόκειται για μία αγαπημένη φίλη από τη Λευκωσία, τη Μαρία Δημητρίου, η οποία είναι 25 ετών και πάσχει από μία σπάνια νευρολογική νόσο, το σύνδρομο Behcet-Αδαμαντιάδη ή “Neurobehcet disease”, που προσβάλλει ταυτόχρονα πολλά όργανα του ανθρώπινου σώματος. Η νόσος αυτή της έχει προκαλέσει ρευματοειδή αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληπτικές κρίσεις, χρόνια εγκεφαλίτιδα λόγω φλεγμονής του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, καθώς και μειωμένη όραση και ακοή.
Επιπλέον, έχουν κάνει την εμφάνισή τους μια σειρά από καρκινικοί όγκοι κοντά στην υπόφυση, αλλά και στην κοιλιακή χώρα, πράγμα που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο απελπιστική.
Η Μαρία έχει κάνει μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις στην Κύπρο και στην Αγγλία, χωρίς θεαματικά αποτελέσματα, ενώ αναγκάζεται να παίρνει σχεδόν σε καθημερινή βάση ισχυρά παυσίπονα, μορφίνη και κορτιζόνη, προκειμένου να αντέχει τους φρικτούς πόνους. Μέχρι στιγμής η μόνη ελπίδα φαίνεται πως έρχεται από το Mayo Clinic των Η.Π.Α., μια κλινική με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη συγκεκριμένη νόσο.

Το πρόβλημα είναι πως το υπουργείο Υγείας της κυπριακής κυβέρνησης αρνείται να καλύψει τα υψηλά έξοδα νοσηλείας, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος, κατά τη διάρκεια του οποίου η υγεία της Μαρίας επιδεινώνεται δραματικά.
Για το λόγο αυτό, η οικογένεια της Μαρίας αναγκάστηκε (μετά από προτροπή των γιατρών και πολλών φίλων) να ανοίξει λογαριασμούς στην Ελληνική Τράπεζα και στη Νέα ΣΠΕ ( Νέα Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία) Αγλαντζιάς, προκειμένου να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό που απαιτείται για να μεταφερθεί η Μαρία στο Mayo Clinic και να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και επεμβάσεις. Οι γιατροί που την παρακολουθούν τονίζουν πως το ταξίδι πρέπει να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς δεν υπάρχει πλέον καιρός για χάσιμο και τα περιθώρια συνεχώς στενεύουν. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η ζωή της κρέμεται πλέον από μια κλωστή.

Η ίδια η Μαρία γνωρίζει πολύ καλά την κρισιμότητα της κατάστασής της [b](μας ενημερώνει συχνά μέσα από το ιστολόγιό της[/b], αλλά και με sms στα κινητά μας τηλέφωνα, μόνο που αποφεύγει να μιλήσει σε κινητό, λόγω της ακτινοβολίας) και το μόνο που ζητάει είναι όση ζωή της απομένει να είναι κατά το δυνατό ποιοτική, πράγμα που σημαίνει να μην πονάει και να μπορεί να εκτελεί βασικές λειτουργίες και να αυτοσυντηρείται. Ό,τι δηλαδή για όλους εμάς θεωρείται δεδομένο και αυτονόητο, για εκείνη είναι το στοίχημα και το όνειρό της ζωής της…Θέλω επίσης να τονίσω πως η Μαρία είναι μια κοπέλα περήφανη και αξιοπρεπής και δεν ήθελε με τίποτα να ανοιχτεί λογαριασμός για χάρη της. Εγώ ο ίδιος την παρακαλούσα για μήνες μέσω e-mail και γραπτών μηνυμάτων και η μόνιμη απάντησή της ήταν πως δε θέλει να γίνει αποδέκτης εράνου και “ελεημοσύνης”. Τον τελευταίο μήνα όμως η επιδείνωση της υγείας της ήταν αλματώδης, έτσι αναγκάστηκε να συμφωνήσει, με μοναδικό όρο να μη δημοσιευτεί η φωτογραφία της.

Γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι, στην άσχημη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, να στερηθούμε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, σας ζητώ να αγκαλιάσουμε όλοι μαζί αυτό το γενναίο κορίτσι, που παλεύει καθημερινά με τις ασθένειες και το θάνατο κι όμως μπορεί ακόμα να γελά και να ονειρεύεται, δίνοντας μας κουράγιο, δύναμη ψυχής και παράδειγμα ζωής. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν, μπορούν να καταθέσουν την οικονομική τους βοήθεια στους παρακάτω λογαριασμούς:

1]. Νέα ΣΠΕ Αγλαντζιάς : CY14007042100000000020162227 – SWIFT NUMBER: CCBKCY2N

2]. Ελληνική Τράπεζα: CY43005001120001121054591900 – SWIFT NUMBER: HEBACY2N

Όνομα: Μαρία Δημητρίου


[Διευκρινιστικά, η «Νέα ΣΠΕ Αγλαντζιάς» είναι μια Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία, με έδρα την Κύπρο, που ιδρύθηκε το 1948 για να προστατεύσει τα εισοδήματα των πολιτών από την εκμετάλλευση της τοκογλυφίας και που σήμερα δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, ένας απ’ τους οποίους είναι και η συμμετοχή στην οργάνωση φιλανθρωπικών εκστρατειών. Για περισσότερες πληροφορίες:
http://aglantzia.net16.net ]

Υποθέτω (με κάποια επιφύλαξη) πως, αν δεν υπάρχει στην πόλη σας υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας, μπορείτε να καταθέσετε το ποσό σε κάποια άλλη τράπεζα και από αυτή να μεταφερθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς της Μαρίας, μέσω διατραπεζικής συναλλαγής.

Πάμε, παιδιά, να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθειά μας!Πιστεύω στη δύναμη της συλλογικότητας που μπορεί να κάνει θαύματα με τη βοήθεια της τεχνολογίας!
Έχουμε αποδείξει ότι το διαδίκτυο μας φέρνει πιο κοντά και μας ενώνει. Ας αποδείξουμε τώρα πως δε μας ενώνουν μόνο φιλοσοφικές ανησυχίες, μουσικές προτιμήσεις και η απλή ανάγκη για επικοινωνία!
Ας κάνουμε μαζί την υπέρβαση! Το ξέρω ότι μπορούμε!


Δώστε ό,τι θέλει ο καθένας απ’ το υστέρημά του και διαδώστε την εκστρατεία μας σε γνωστούς και άγνωστους! Ίσως έχει κάποιος πρόσβαση σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε εφημερίδες. Αν δώσουμε μεγάλη δημοσιότητα, θα το σώσουμε το κορίτσι!
Όσοι θέλετε να επισκεφτείτε το αρχικό μπλογκ της Μαρίας, μπείτε στο
http://www.mariatweety.blogspot.com

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή της και να επικοινωνήσετε προσωπικά με την ίδια, μπορείτε να της στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
mariademetriou@ymail.com

Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να σας στείλει και μια πρόσκληση για να μπείτε στο δεύτερο μπλογκ, το οποίο λειτουργεί μόνο για φίλους που επιλέγει η ίδια η Μαρία, γιατί θέλει να αποφύγει διάφορους ενοχλητικούς που έγραφαν ανοησίες στο αρχικό μπλογκ.Με αυτά σας αφήνω και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσπάθειά σας!
Άβαταρ μέλους
Nessie
 
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009, 13:36
Τοποθεσία: Ζούγκλα
Ευχαριστώ: 1

Re: Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Nessie » 19 Νοέμ 2010, 22:15

UPDATE

Παιδιά τα πράγματα είναι κρίσιμα...

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ για τη Μαρία Δημητρίου: Είναι μόλις 25 ετών! Όλοι εμείς ζητάμε να μην την αφήσετε να πεθάνει!

Υπογράψτε ΕΔΩ: [url]http://www.gopetition.com/petition/40743.html[/url]

Άρθρο για τη Μαρία

Η Μαρία με υποδέχθηκε σε ένα σκοτεινό, ψυχρό δωμάτιο, σε μια μάλλον ανήλια μονοκατοικία της Αγλαντζιάς.

Η μητέρα της μπήκε πρώτη κι άναψε απαλά ένα χαμηλό φως. Το κλιματιστικό έδειχνε 22 βαθμούς, εκείνη κουλουριασμένη κάτω από τα σκεπάσματα κι εγώ, πριν αρχίσω να τουρτουρίζω, έψαχνα λόγια να τη ρωτήσω. Ευγενικό πλάσμα, περήφανο. Έχουμε την ίδια ηλικία και μου μιλούσε στον πληθυντικό. Έχουμε την ίδια ηλικία, σκεφτόμουν, κι εγώ στέκω στα δυο μου πόδια κι εκείνη παλεύει κλινήρης με την αρρώστια. Περήφανα και με προσδοκίες, όσο της επιτρέπει η αρρώστια. «Θέλω να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου, μα εκεί που την παίρνω, μου δίνει μια δυνατή σφαλιάρα και πέφτω δυνατά χτυπώντας κάτω και μετά πάλι όλα από την αρχή. Τον Ιούλιο θα κλείσω τα 25 μου και ακόμα τίποτα δεν πέτυχα όλα αυτά χρόνια, παρά μόνο να μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία επιβαρύνοντας την οικογένειά μου… Ελπίζω να μπορέσω να κάνω και το μεταπτυχιακό μου στην ψυχολογία για να μπορώ και εγώ να προσφέρω κάτι σε τούτη την κοινωνία.. Να μπορώ να φανώ χρήσιμη κάπου…», έγραψε το καλοκαίρι στο προσωπικό της μπλογκ.

Σπάνια αρρώστια

Η Μαρία Δημητρίου πάσχει από τη νόσο του Μπεχτσέτ. Μια σπάνια, εκφυλιστική, αυτοάνοση ασθένεια που εμφανίζεται περίπου σε κάθε 15 ανθρώπους ανά 100.000. Το δεύτερο παιδί μιας πενταμελούς οικογένειας, άρχισε να έχει έντονους πονοκεφάλους από 11 χρονών. Στην αρχή δεν έδωσαν πολλή σημασία, μέχρι που οι πονοκέφαλοι συνοδεύτηκαν από εμετούς και λιποθυμίες και σταδιακή απώλεια όρασης στο αριστερό μάτι. Γύρισε διάφορους γιατρούς, ιδιώτες και κυβερνητικούς, σε Κύπρο και εξωτερικό, ώσπου στα 15 της διαγνώστηκε με τη νόσο. Σύντομα η ασθένεια άρχισε να την πλήττει παντού, οι πονοκέφαλοι έγιναν συχνότεροι κι έρχονταν πια μαζί με θρομβώσεις, προβλήματα στο στομάχι, στα έντερα, στους πνεύμονες, στα νεφρά.

Πλέον, η Μαρία έχει επιληπτικές κρίσεις, αναιμία, ρευματοειδή αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας και τη νόσο του Crohn. Εκτός από την πλήρη απώλεια όρασης στο αριστερό μάτι, η Μαρία έχει και μειωμένη όραση στο δεξί μάτι, μερική απώλεια ακοής, μειωμένη γεύση και οσμή, μειωμένη ούρηση, υδρονέφρωση, ταχυκαρδίες, χρόνια εγκεφαλίτιδα. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα παίρνει μορφίνη για να αντέξει τους πόνους, αφού τα παυσίπονα δεν της αρκούν.

Έχει εξεταστεί από γιατρούς σε Ελλάδα, Αγγλία και ΗΠΑ, χωρίς να δει σημαντική βελτίωση. Έχει κάνει πολλές παρακεντήσεις, τοποθέτησε δύο φορές βαλβίδα στον εγκέφαλο για να αποσυμπιέζεται, της αφαίρεσαν δύο όγκους από τον εγκέφαλο κ.ά., και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Παρά τα προβλήματα όμως, κατάφερε και πήρε πτυχίο Ψυχολογίας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, φιλοδοξώντας μελλοντικά να προχωρήσει και σε μεταπτυχιακές σπουδές.

Η έξωση

Η κατάσταση της Μαρίας επιδεινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, όταν η μαγνητική τομογραφία έδειξε πως οι κύστες που είχε από το 2005 στην κοιλιά, τις οποίες κανείς γιατρός δεν ανέλαβε να χειρουργήσει, υπό τον φόβο των επιπλοκών στο χειρουργείο, πλήθυναν και μεγάλωσαν, με αποτέλεσμα να γίνουν μορφώματα. Η νεαρή κοπέλα χρήζει τώρα άμεσης επέμβασης, την οποία όλοι οι γιατροί που τους είδαν, σε Κύπρο, Ελλάδα και Αγγλία, αρνήθηκαν να κάνουν, με αποτέλεσμα να πρέπει να μεταβεί το συντομότερο δυνατόν στην κλινική Mayo, στις ΗΠΑ, η οποία ειδικεύεται στις σπάνιες παθήσεις. Η οικογένειά της, ωστόσο, δεν έχει το εισόδημα για να στηρίξει την αποστολή και την επέμβαση. Η μητέρα της, η κ. Κούλα, έκλεισε το κομμωτήριο που διατηρούσε για να είναι κοντά στην κόρη της στις συχνές κρίσεις που την έπιαναν. Και ο 26χρονος γιος της οικογένειας εργάζεται για να ξεπληρώσει τα χρέη που άφησε στο όνομά τους ο πατέρας τους, όταν τους εγκατέλειψε, πριν τρία χρόνια, έχοντας πρώτα γράψει την εταιρεία στο όνομα του γιου και της μάνας. Έτσι, αυτή τη στιγμή, η μητέρα έχει χρέη από την εταιρεία 400.000 ευρώ, ο γιος 300.000 ευρώ και τρέφονται όλη από τη μειωμένη σύνταξη του καρκινοπαθή παππού της οικογένειας. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η οικογένεια απειλείται τώρα και με έξωση από το σπίτι της, αφού, μετά από αγωγή τράπεζας για μη πληρωμένα προς αυτήν χρέη, το δικαστήριο κήρυξε, πριν από λίγες μέρες, πτώχευση στη μητέρα.

Μόνοι κι αβοήθητοι

«Δεν έχουμε ένα ίδρυμα πόνου στην Κύπρο», αναφέρει η μητέρα, κ. Κούλα Μιχαήλ, που ζήτησε βοήθεια από το υπουργείο Υγείας, αλλά βρήκε την πόρτα κλειστή, με τον ανώτερο λειτουργό να της απαντά κυνικά στο αίτημά της πως «όλοι θέλουν να πάνε Αμερική…». Η μόνη τους ελπίδα πια, μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ίδιο τον υπουργό και η βοήθεια του κόσμου, αφού ήδη έχουν ανοιχτεί λογαριασμοί στις τράπεζες για τη βοήθειά τους. «Η Μαρία θέλει να ηρεμήσουν οι πόνοι της. Θέλει έστω και λίγη ζωή, αλλά ποιοτική ζωή», μας λέει για την κόρη της, που μου απάντησε λακωνικά στο ερώτημα «τι κάνεις;», «ζω».

Mια άγνωστη ασθένεια που πλήττει τη Μ. Ανατολή

Νόσος που είχε πρωτοπαρατηρηθεί από τον Ιπποκράτη, η ασθένεια Αδαμαντιάδη-Behcet περιγράφηκε πρώτη φορά το 1930 από τον Έλληνα οφθαλμίατρο Βενέδικτο Αδαμαντιάδη και εφτά χρόνια αργότερα, από τον Τούρκο δερματολόγο Hulusi Behcet, στους οποίους οφείλεται το όνομά της (το γεγονός ότι συνήθως φέρει το όνομα μόνο του Behcet αποτελεί σημείο διεθνικής διένεξης των επιστημόνων). Πρόκειται για μια νόσο πολυσυστηματική και περιλαμβάνει αρχικά τρία παράλληλα συμπτώματα, την υποτροπιάζουσα ραγοειδίτιδα, έλκη στο στόμα και έλκη των έξω γεννητικών οργάνων. Επιπλέον, συνοδεύεται συνήθως από προσβολή του δέρματος, των αρθρώσεων και των αγγείων, του κεντρικού νευρικού, του γαστρεντερικού και του αναπνευστικού συστήματος και των νεφρών. Η αιτιολογία της παραμένει άγνωστη, αν και φαίνεται να οφείλεται σε ανοσοπαθολογικούς παράγοντες. Είναι δε πιο συχνή σε χώρες της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και στην Ιαπωνία, όπου συναντάται σε 14 άτομα ανά 100.000, ενώ στην Τουρκία τα περιστατικά αυξάνονται αντίστοιχα στα 370. Στην Αγγλία αντιθέτως ο επιπολασμός της είναι 0,64/100.000. Πλήττει περισσότερο τους άνδρες και τις ηλικίες 15-25 ετών.

INFO

Οι αριθμοί λογαριασμού για συνεισφορά στη Μαρία Δημητρίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει την επέμβαση στις ΗΠΑ, είναι οι εξής: Τράπεζα Κύπρου αρ. λογαριασμού CY65 0020 0107 0000 0000 0213 6300 στο όνομα Demetriou Maria - Νέα ΣΠΕ Αγλαντζιάς αρ. λογαριασμού CY14OO7O42100000000020162227 στο όνομα Δημητρίου Μαρία - Ελληνική Τράπεζα αρ. λογαριασμού CY43 0050 0112 0001 1210 5459 1900 στο όνομα DIMITRIOU MARIA.


Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

ΧΡΥΣΤΑ ΝΤΖΑΝΗ

18/11/2010
Άβαταρ μέλους
Nessie
 
Δημοσιεύσεις: 144
Εγγραφή: 15 Σεπ 2009, 13:36
Τοποθεσία: Ζούγκλα
Ευχαριστώ: 1

Re: Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Αλέξης-en99 » 08 Απρ 2011, 20:33

Πασχαλινό «παζάρι» για τα παιδιά που νίκησαν τον καρκίνο
Το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ένα πασχαλινό «παζάρι», για την ενίσχυση όσων πάσχουν από καρκίνο, διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας.

Διοργανωτές είναι τα μέλη του συλλόγου «Κύτταρο», τα οποία, ως παιδιά ή έφηβοι, αντιμετώπισαν την ασθένεια του καρκίνου.

«Δημιουργήσαμε τον σύλλογο αυτό και του δώσαμε το όνομα ‘’Κύτταρο’’, εξαιτίας του κυττάρου εκείνου που κάποτε άλλαξε την υγεία μας και την ζωή μας. Σήμερα συνεχίζουμε τον αγώνα, για μας και για τους άλλους- για όλους μας σε αυτόν τον κόσμο», σημειώνει η διοίκηση του Συλλόγου, καλώντας τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να επισκεφθούν το «παζάρι».

Στην εορταγορά τους τα μέλη του συλλόγου θα προσφέρουν λαμπάδες, χειροποίητα κοσμήματα, παιχνίδια, πασχαλινά είδη και δώρα, σπιτικές λιχουδιές, ενώ υπόσχονται και πολλές εκπλήξεις.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την συμπαράσταση και βοήθεια προς τα παιδιά και τους εφήβους που νοσούν και τους ενήλικες που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.

Το πασχαλινό «παζάρι» του Συλλόγου Ενηλίκων με Εμπειρία Καρκίνου στην Παιδική & Εφηβική Ηλικία «Κύτταρο» διοργανώνεται το Σάββατο 9 Απριλίου (από 10 π.μ. έως 8 μ.μ.) και την Κυριακή 10 Απριλίου (από 10 π.μ. έως 6 μ.μ.) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, Αίθουσα «Κόντογλου», ισόγειο).


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4625984

http://www.facebook.com/group.php?gid=3 ... 903&v=wall
They say the sea is cold, but the sea contains
the hottest blood of all...
(Whales Weep Not! by D.H. Lawrence)
Άβαταρ μέλους
Αλέξης-en99
Supporter
Supporter
 
Δημοσιεύσεις: 3001
Εγγραφή: 09 Σεπ 2009, 12:20
Τοποθεσία: Athens
Σχολή/Τμήμα: Πρώην ΤΑΣ και ΜΝΕΦ h.c.

Re: Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Αλέξης-en99 » 14 Μάιος 2011, 12:21

Ας στείλουμε όλοι από ένα SMS... στέλνουμε για τόσες και τόσες βλακείες, ας είναι και κάποιο χρήσιμο:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vSPr8MkVGig[/youtube]

Πείτε μας τι να του κόψουμε.

Για να μην κόψουμε τίποτα, χρειαζόμαστε το ευρώ που δεν σας περισσεύει.

Γιατί χωρίς αυτό, τα 275 παιδιά - θύματα κακοποίησης - που φιλοξενούμε, θα βρεθούν χωρίς σπίτι.

Γιατί η Εθνική Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους SOS1056 το 2010 δέχτηκε 270.000 κλήσεις για βοήθεια.

Γιατί οι κινητές ιατρικές μας μονάδες που μόνο πέρυσι μετέφεραν 2.360 νεογνά και παιδιά, σώσανε ζωές.

Γιατί 9.344 παιδιά που νοσηλεύονταν το 2010 χρειάστηκαν το στήριγμά μας.

Γιατί κάθε μήνα στηρίζουμε περισσότερα από 3.000 παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Γιατί έχουμε ανάγκη τους εξειδικευμένους ανθρώπους που μέρα - νύχτα δουλεύουν για να εξασφαλίσουν καλύτερη ζωή για όλα τα παιδιά.

Γι' αυτό σήμερα, σας έχουμε ανάγκη.

Χωρίς εσάς έχουμε μόνο ενάμιση μήνα "ζωής".

Με την δική σας συνδρομή, όμως, θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Γιατί δεν εξαρτώμαστε από καμία κρατική χρηματοδότηση ή μεγάλους ευεργέτες.

Οι ευγεργέτες μας είστε εσείς.

Βοηθήστε να κρατήσουμε το χαμόγελο ζωντανό. Τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα.

Τώρα.

14545
για κλήσεις από σταθερό και κινητό σταθερό χρέωση 2,27 / κλήση κινητό χρέωση 2,46 / κλήση

54020
για SMS από κινητό στείλτε ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO χρέωση 2,46 / sms

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid= ... d=746&la=1
They say the sea is cold, but the sea contains
the hottest blood of all...
(Whales Weep Not! by D.H. Lawrence)
Άβαταρ μέλους
Αλέξης-en99
Supporter
Supporter
 
Δημοσιεύσεις: 3001
Εγγραφή: 09 Σεπ 2009, 12:20
Τοποθεσία: Athens
Σχολή/Τμήμα: Πρώην ΤΑΣ και ΜΝΕΦ h.c.

Re: Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό goldenrose » 14 Μάιος 2011, 14:08

http://health.in.gr/news/various/articl ... 1231107672 :confused: :confused:

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε
Επείγουσα έκκληση για τη σωτηρία του 22χρονου Ανδρέα

Αθήνα
Ο Ανδρέας, είναι 22 ετών και φοιτητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Ε.Μ.Π. Πριν λίγο καιρό οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από «δεσμοπλαστικό όγκο από μικρά κύτταρα», μια σπάνια και πολύ σοβαρή ασθένεια, που πλήτει άρρενες σε εφηβική και νεανική ηλικία.

Ο Ανδρέας πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε θεραπεία και χειρουργική αντιμετώπιση, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο εξωτερικό (Νοσοκομεία Memorial, ΗΠΑ), το αργότερο μέχρι τέλος Ιουνίου 2011. Το κόστος της διαμονής και νοσηλείων ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συγκυριών για την ελληνική κοινωνία, απαιτείται η συνδρομή όλων σε αυτή την προσπάθεια ζωής. Η παραμικρή προσφορά θα είναι πολύτιμη και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να σωθεί η ζωή του Ανδρέα, κάτι που χωρίς τη δική μας βοήθεια μοιάζει με θαύμα.

Ελπίζοντας ότι η επίκληση στα βαθιά ανθρωπιστικά αισθήματα θα βρει τη δέουσα ανταπόκριση, η οικογένεια του νεαρού Ανδρέα ζητά από όλους μας, να προσφέρουμε ο καθένας με όποιο ποσό μπορούμε.

Για δωρεές:
Αριθμός λογαριασμού: 891/601260-44, Εθνική Τράπεζα
Όνομα Δικαιούχου: Ραικόφτσαλη Πηνελόπη
IBAN Λογαριασμού: GR3501108910000089160126044
Δ.SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

Περισσότερες πληροφορίες στο e-mail: raik2151@gmail.com
Άβαταρ μέλους
goldenrose
*Notes donor*
*Notes donor*
 
Δημοσιεύσεις: 3490
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2009, 21:44
Ευχαριστώ: 13

Re: Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Τιμολέων Φανφάρας » 16 Μάιος 2011, 22:15

Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη ενότητα ή οποιαδήποτε άλλη ενότητα είναι η κατάλληλη για να ποστάρω αυτό που θέλω, όμως νομίζω πως εδώ ταιριάζει καλύτερα. :peace2:

Μία σημαντική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος σε πολλούς συνανθρώπους του είναι η προσφορά ενός ανεκτίμητης αξίας δώρου που λέγεται "ζωή".

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

Σας ζητώ συγγνώμη αν σας φαίνεται το θέμα αυτό μακάβριο. :confused: Όμως πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Ξέρω ότι ενέχει πολλά διλλήματα και ίσως και φοβίες. Όμως καλό θα ήταν να μας βάλει και σε κάποιες σκέψεις. :peace2:
Άβαταρ μέλους
Τιμολέων Φανφάρας
Troll Fest Winner
Troll Fest Winner
 
Δημοσιεύσεις: 15065
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009, 17:10
Τοποθεσία: Στου σκοταδόψυχου

Re: Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό dwdwnis » 21 Νοέμ 2011, 12:26

ειναι πολυ ευκολο να γινεις δωρητης οργανων. Απλα πας στα ΚΕΠ κανεις την αιτηση σου, καλο θα ναι να χεις και μια βεβαιωση για την ομαδα αιματος σου απο εργαστηριο και μετα απο καποιες μερες ερχεται σπιτι σου η καρτα και εχεις γραφτει στα μητρωα.
http://www.eom.gr/

ενα θεματακι που βρηκα στο facebook

"
Το DANCE FOR A CAUSE διοργανώνει την 3η δράση του στα παιδικά χωριά SOS της Βάρης. Στις 11 Δεκεμβρίου 2011, γνωστοί χορευτές και γυμναστές θα χορέψουν και θα γυμναστούν μαζί με τα παιδιά και τους φίλους τους, θα διασκεδάσουν με κλόουν και ζογκλέρ, θα τραγουδήσουν και θα παίξουν μουσική με γνωστούς καλλιτέχνες, θα δημιουργήσουν χειροκατασκευές και θα ζωγραφίσουν για τα παιδιά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις "Η ΠΙΣΤΗ".

Στις 18 Δεκεμβρίου 2011, το DANCE FOR A CAUSE θα διοργανώσει άλλη μια μέρα χαράς και διασκέδασης σε χώρο του ογκολογικού νοσοκομείου "Μ. Βαρδινογιάννη" για τα παιδιά του συλλόγου "Η ΠΙΣΤΗ" γεμάτη τραγούδι, χορό και γέλιο που θα προσφέρουν γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές αλλά και ταχυδακτυλουργοί και άλλοι διασκεδαστές. Οι ζωγραφιές των παιδιών του χωριού SOS θα είναι το δώρο που θα δοθεί προσωπικά σε κάθε ένα από τα παιδιά του συλλόγου "Η ΠΙΣΤΗ" που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, με σκοπό να μεταφέρουν την αισιοδοξία και την δύναμη των παιδιών του χωριού SOS αλλά και την συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνουν. Θα δώσουν χρώμα, ζωντάνια και νότα αισιοδοξίας στα παιδιά που θα περάσουν και τις φετινές Άγιες Μέρες στα δωμάτια του νοσοκομείου.

Στα πλαίσια όλων των παραπάνω το DANCE FOR A CAUSE θα συγκεντρώσει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα (καινούργια και ελαφρώς μεταχειρισμένα), υποδήματα (καινούργια) για ηλικίες από 0 έως 23 ετών τα οποία θα δοθούν στα παιδικά χωριά SOS.

Έχουμε λιγότερο από ένα μήνα στην διάθεσή μας, γι' αυτό όποιος θέλει να προσφέρει κάτι από τα παραπάνω ας επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλ. 6949072122 και στο 6970972062 ή ας στείλει e-mail στο info@danceforacause.gr

Υπάρχουν 4 αποθηκευτικοί χώροι προς το παρόν για να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της Αθήνας. Χολαργός, Ηλιούπολη, Πετρούπολη και Πειραιά.

Η συνεισφορά του καθ' ενός ξεχωριστά είναι ιδιαίτερα πολύτιμη!

Ας δείξουμε για άλλη μια φορά την δύναμή μας!!!"
https://www.facebook.com/event.php?eid=199270580151786
My brain has two sides...left & right. Left has nothing right, and right has nothing left....
Άβαταρ μέλους
dwdwnis
Επίτιμος Συντονιστής
Επίτιμος Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 2377
Εγγραφή: 23 Μάιος 2008, 09:18
Τοποθεσία: εδω1-0
Ευχαριστώ: 0

Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό dr.strangelove » 25 Οκτ 2012, 17:37

Επειδη ξεκινα σιγα σιγα παλι ο χειμωνας, καλο ειναι να το υπενθυμισουμε.

Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων

http://www.cityofathens.gr/eypatheis-ko ... es/astegoi

Εαν δειτε αστεγους στο δρομο, μπορειτε να καλειτε στο τηλεφωνικο κεντρο του Κεντρου Υποδοχης και Αλληλεγγύυς του Δημου Αθηναιων: 210 5246515 και 210 5239465, ωστε ο δημος να τους προσφερει στεγη και φαγητο (εαν αρνηθουν στους παρεχουν ειδη πρωτης αναγκης).
Και ολο το 24ωρο στο 1960.

Λειτουργει και εθελοντικο προγραμμα για οσους ενδιαφερονται:
http://www.cityofathens.gr/eypatheis-ko ... /astegoi#h
Κανόνες και διαδικασία μακροχρόνιου δανεισμού συγγραμμάτων σε φοιτητές κατατακτήριων εξετάσεων και σε όσους εξετάζονται σε μάθημα για δεύτερη φορά, ενώ έχει αλλάξει το σύγγραμμα. Περισσότερα εδώ.
Άβαταρ μέλους
dr.strangelove
Επίτιμος Διαχειριστής
Επίτιμος Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 13051
Εγγραφή: 02 Δεκ 2008, 21:44
Τοποθεσία: Στη χώρα των θαυμάτων...
Σχολή/Τμήμα: Θεατρικών Σπουδών

Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό mzep » 25 Οκτ 2012, 17:58

Ουζερί όπου δουλεύουν άστεγοι (και αφήνεις ό,τι θες).

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=469331
Άβαταρ μέλους
mzep
Επίτιμος Συντονιστής
Επίτιμος Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 2951
Εγγραφή: 17 Σεπ 2009, 00:55
Σχολή/Τμήμα: φιλολογικό
Ευχαριστώ: 76

Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό W.H. » 14 Δεκ 2012, 00:49

Ανακοίνωση του Μουσείου Ιστορίας του ΕΚΠΑ για Συγκέντρωση προμηθειών για το Ίδρυμα Αστέγων


Δελτίο τύπου για τον έρανο υπέρ των αστέγων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παληό Πανεπιστήμιο), σε μια προσπάθεια αλληλεγγύης προς τους άστεγους συμπολίτες μας, τις ημέρες των φετινών εορτών θα συγκεντρώσει προμήθειες, οι οποίες θα σταλούν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α., Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων).

Συγκεντρώνουμε τα παρακάτω είδη:

• Kουβέρτες
• Υπνόσακους
• Ρούχα & Πανωφόρια
• Παπούτσια
• Συσκευασμένα τρόφιμα (ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, αλεύρι, ζάχαρη, κονσέρβες)

H συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα γίνεται στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παληό Πανεπιστήμιο – Θόλου 5, Πλάκα), από τις 17 Δεκεμβρίου 2012 έως και 17 Ιανουαρίου 2013, κατά το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου.

- Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.30 -14.30
Tο Μουσείο θα είναι επίσης ανοικτό:
- το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, 12:00-20.00
- την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, 12:00-16.00
- το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, 12:00-16.00
- την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, 11:00-16.00
- το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, 11:00-16.00
- την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, 11:00-16.00

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 3689502 – 6.

Καλό θα ήταν, λίγος από τον ανθρώπινο, άμετρο (υπερ)καταναλωτισμό, να καταλήξει εκεί. :peace2:
(Dr's idea) Δυνατότητα Μακροχρόνιου Δανεισμού Διδακτικών Συγγραμμάτων: α) σε φοιτητές από κατατακτήριες εξετάσεις, και β) σε όσους εξετάζονται σε μάθημα για δεύτερη φορά, ενώ έχει αλλάξει το σύγγραμμα.
Περισσότερα εδώ.

Εικόνα


Άβαταρ μέλους
W.H.
Supporter
Supporter
 
Δημοσιεύσεις: 518
Εγγραφή: 08 Σεπ 2011, 11:37
Ευχαριστώ: 75

Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό dr.strangelove » 14 Δεκ 2012, 16:28

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κ.Κ.Ψ.Υ. Βύρωνα- Καισαριανής


Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Α΄Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012 (Εγκαίνια 12:00μμ).

http://www.uoa.gr/anakoinoseis-kai-ekdh ... azari.html
Κανόνες και διαδικασία μακροχρόνιου δανεισμού συγγραμμάτων σε φοιτητές κατατακτήριων εξετάσεων και σε όσους εξετάζονται σε μάθημα για δεύτερη φορά, ενώ έχει αλλάξει το σύγγραμμα. Περισσότερα εδώ.
Άβαταρ μέλους
dr.strangelove
Επίτιμος Διαχειριστής
Επίτιμος Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 13051
Εγγραφή: 02 Δεκ 2008, 21:44
Τοποθεσία: Στη χώρα των θαυμάτων...
Σχολή/Τμήμα: Θεατρικών Σπουδών

Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Τιμολέων Φανφάρας » 25 Δεκ 2012, 18:48

“Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες… από τον ΙΑΝΟ στην Κιβωτό”

Από 22 ως 31 Δεκεμβρίου, 12 με 1 το μεσημέρι, στο café του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24).


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ:

Πέμπτη27/12: Κωστής Μαραβέγιας
Παρασκευή 28/12: Γιώργος Ανδρέου - Ελένη Τσαλιγοπούλου
Σάββατο 29/12: Ελευθερία Αρβανιτάκη
Δευτέρα 31/12: Παντελής Θαλασσινός - Ντίνα Κώνστα


Κάθε γονιός που έρχεται στις εκδηλώσεις μας αγοράζει εισιτήριο των 5 ευρώ που διατίθεται απευθείας στην «Κιβωτό του Κόσμου»
Κάθε παιδί που μπαίνει στο χώρο των εκδηλώσεων δεν πληρώνει είσοδο αλλά φέρνει ένα δώρο για τα παιδιά της “Κιβωτού”. Χωρίς συγκεκριμένη περιγραφή ή οικονομική αξία. Ένα παιδί κάνει δώρο σε ένα άλλο παιδί. Έτσι απλά...


Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς.


Πηγή: www.ianos.gr:arrow:
Aπό την ιστοσελίδα της Κιβωτού: Καθ 'ολη τη διάρκεια του σχολικού έτους υπάρχει ανάγκη σε Εθελοντές και ειδικά σε δασκάλους - παιδαγωγούς για παιδιά Δημοτικού (για ενισχυτική Διδασκαλία 14:30-17:00).
Επίσης, σε ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές.
Αυτή την περίοδο (Δεκέμβριος) εκτάκτως χρειαζόμαστε και καθηγητές Φιλολόγους.
Άβαταρ μέλους
Τιμολέων Φανφάρας
Troll Fest Winner
Troll Fest Winner
 
Δημοσιεύσεις: 15065
Εγγραφή: 26 Σεπ 2009, 17:10
Τοποθεσία: Στου σκοταδόψυχου

Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό W.H. » 07 Ιαν 2013, 22:47

Χώροι φιλοξενίας αστέγων εν όψει χιονιά!!!

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων εν όψει του χιονιά και του πολικού ψύχους, για την προστασία των άστεγων πολιτών. Από σήμερα Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 και για όσο απαιτήσουν οι έκτακτες καιρικές συνθήκες, θα λειτουργούν όλο το 24ωρο η τηλεφωνική γραμμή 1960, για πληροφορίες και ανάγκη βοήθειας για την περιοχή του δήμου Αθηναίων καθώς και οι εξής χώροι:

Πολιτιστικό Κέντρο 4ου Διαμερίσματος, οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας
Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, οδός Μαμούρη και Δύμης (τηλ. 210 8223946, 210 8223184)
Λέσχη Φιλίας Κυψέλης, οδός Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα (τηλ. 210 8674900)

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/?p=31055
(Dr's idea) Δυνατότητα Μακροχρόνιου Δανεισμού Διδακτικών Συγγραμμάτων: α) σε φοιτητές από κατατακτήριες εξετάσεις, και β) σε όσους εξετάζονται σε μάθημα για δεύτερη φορά, ενώ έχει αλλάξει το σύγγραμμα.
Περισσότερα εδώ.

Εικόνα


Άβαταρ μέλους
W.H.
Supporter
Supporter
 
Δημοσιεύσεις: 518
Εγγραφή: 08 Σεπ 2011, 11:37
Ευχαριστώ: 75

Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Katerina_1988 » 11 Απρ 2013, 22:39

35 παιδάκια από 4 μηνών έως 12 ετών στο ΠΙΚΠΑ Πεντέληs, για υιοθεσία, ζητούν παπούτσια και ρούχα...Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπηρεσία Αναρρωτηρίου
Άβαταρ μέλους
Katerina_1988
 
Δημοσιεύσεις: 8998
Εγγραφή: 19 Μάιος 2008, 22:17
Σχολή/Τμήμα: Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας
Ευχαριστώ: 75

Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό trelostwnfm » 08 Φεβ 2014, 13:27

Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Εικόνα

Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος διοργανώνει το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού και το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ τις ακόλουθες ημέρες:

Δημοτική Κοινότητα Ευόσμου: Δημαρχείο Ευόσμου, Κυριακή 9/2/2014, 09.00-13.00
Δημοτική Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού: Δημαρχείο Κορδελιού, Πέμπτη 13/2/2014, 09.00-13.00.

Πηγή: seleo.gr

*zougla.gr
Εικόνα
Εκεί ψηλά που βρίσκεσαι, που κατοικείς, πατέρα.
Η σκέψη σου θα ακολουθεί για πάντα το καλό μου.
Άβαταρ μέλους
trelostwnfm
 
Δημοσιεύσεις: 157
Εγγραφή: 08 Φεβ 2014, 12:47
Τοποθεσία: Γαργαλιάνοι
Ευχαριστώ: 0

Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό trelostwnfm » 09 Φεβ 2014, 20:21

Πύργος: Το «Parea» βοηθά τον μικρό Παναγιώτη

Εικόνα

Το «Parea» Café στον Πύργο βοηθά τον Παναγιώτη Γεωργοτά, 4,5 ετών, να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του προσφέροντας τις εισπράξεις των παραγγελιών -από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι- της ερχόμενης Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου!

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος, που βρίσκεται στην πλατεία Κύπρου, Γιάννης Πλεμμένος και Αλέξανδρος Καλύβας, θέλησαν με αυτό τον τρόπο να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον μικρό Παναγιώτη και στην οικογένεια του βοηθώντας τους να συγκεντρώσουν μέρος του ποσού που απαιτείται για χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Παναγιώτης τους τελευταίους 20 μήνες παλεύει με το νευροβλάστωμα, μια εξαιρετικά επιθετική μορφή καρκίνου.

Για να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα επιβίωσης του παιδιού τους οι γονείς του, ζητούν τη βοήθεια των πελατών του «Parea» και οποιουδήποτε άλλου μπορέσει να βοηθήσει.

Η μετάβαση του μικρού παιδιού στο εξωτερικό κρίνεται αναγκαία και πέρα από τα έσοδα των παραγγελιών που θα προκύψουν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, έχει ήδη ανοιχτεί και λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα (749/947291-63), στον οποίο δικαιούχοι είναι οι γονείς του Παναγιώτη (Παναγιώτης Γεωργοτάς – Σοφία Ροζή).

Τα τηλέφωνα του «Parea» Café είναι τα 26210 27669 και 6986 915800.

*patrisnews.com
Τελευταία επεξεργασία από trelostwnfm και 09 Φεβ 2014, 20:23, έχει επεξεργασθεί 5 φορά/ες συνολικά
Εικόνα
Εκεί ψηλά που βρίσκεσαι, που κατοικείς, πατέρα.
Η σκέψη σου θα ακολουθεί για πάντα το καλό μου.
Άβαταρ μέλους
trelostwnfm
 
Δημοσιεύσεις: 157
Εγγραφή: 08 Φεβ 2014, 12:47
Τοποθεσία: Γαργαλιάνοι
Ευχαριστώ: 0

Άνθρωποι που μας χρειάζονται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό trelostwnfm » 10 Φεβ 2014, 15:58

Έκκληση για αίμα από τους Austrian Boys !

Εικόνα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου AustrianBoys, κάνοντας έκκληση για βοήθεια ενός φιλάθλου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει ανάγκη από αίμα.

Η ανακοίνωση είναι η εξής

«Ο συνοπαδός μας Πιλάτος Αντώνης που χθες στο ΕΑΚ κατά την διάρκεια του αγώνα με την Παναχαϊκή αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, νοσηλεύετε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και έχει ανάγκη από αίμα.

Παρακαλούμε όσοι μπορούν να σπεύσουν και να δώσουν αίμα για να βοηθήσουμε τον φίλαθλο της ομάδας μας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει».

*onvolos.gr
Εικόνα
Εκεί ψηλά που βρίσκεσαι, που κατοικείς, πατέρα.
Η σκέψη σου θα ακολουθεί για πάντα το καλό μου.
Άβαταρ μέλους
trelostwnfm
 
Δημοσιεύσεις: 157
Εγγραφή: 08 Φεβ 2014, 12:47
Τοποθεσία: Γαργαλιάνοι
Ευχαριστώ: 0

Πάτρα: Έκκληση για αίμα για τον 7χρονο Χρήστο και ένα ακόμη άτομο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ρίου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό trelostwnfm » 15 Φεβ 2014, 20:14

Πάτρα: Έκκληση για αίμα για τον 7χρονο Χρήστο και ένα ακόμη άτομο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ρίου

Εικόνα

Αγώνα για τη συγκέντρωση των μονάδων αίματος που χρειάζονται δυο άνθρωποι, ο ένας εκ των οποίων μόλις 7 ετών, δίνει το Σωματείο καθαριότητας και οδηγών χειριστών του Δήμου της Πάτρας.

Η έκκληση απευθύνεται σε όλα τα μέλη του σωματείου και οχι μόνο.

*thebest.gr
Εικόνα
Εκεί ψηλά που βρίσκεσαι, που κατοικείς, πατέρα.
Η σκέψη σου θα ακολουθεί για πάντα το καλό μου.
Άβαταρ μέλους
trelostwnfm
 
Δημοσιεύσεις: 157
Εγγραφή: 08 Φεβ 2014, 12:47
Τοποθεσία: Γαργαλιάνοι
Ευχαριστώ: 0

4η Αιμοδοσία 2014 στο Δ.Δ Κρόκου 19/02/2014

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό trelostwnfm » 17 Φεβ 2014, 00:42

4η Αιμοδοσία 2014 στο Δ.Δ Κρόκου 19/02/2014

Εικόνα

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 και ΩΡΑ 15:00-20:00 (προσέλευση 15:00-19:30) στο χώρο του Γυμνασίου & 2ου Δημοτικού διοργανώνεται Αιμοδοσία του Σ.Ε.Α. Κοζάνης, σε συνεργασία με τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρόκου και το τμήμα Αιμοδοσίας του Μαμάτσειου Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης.

Καλούμε, όλους τους κατοίκους του Δ.Δ Κρόκου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής δείξουν ευαισθησία και αίσθημα αλληλεγγύης για τους ανθρώπους που υποφέρουν, να δώσουν Ζωή από τη Ζωή τους.


Είναι περισσότερο ευλογημένο να δίνεις παρά να παίρνεις. ΒΙΒΛΟΣ

Ο Εθελοντισμός στην κοινωνία των ανθρώπων είναι δείγμα πολιτισμού.
Η Εθελοντική Προσφορά Αίματος, Αιμοπεταλίων, Μυελού Οστών, Ομφάλιου Αίματος. αποτελεί υψίστη κοινωνική πράξη διότι υποστηρίζει το πολυτιμότερο αγαθό, την ΖΩΗ.

Δεν θα αρρωστήσεις δίνοντας Αίμα. Μπορείς όμως να βοηθήσεις άλλους ανθρώπους να γίνουν καλά!

Γι αυτό ενδιαφερθείτε τώρα και ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ.

Απαραίτητες προϋποθέσεις κατά την προσέλευση στην αιμοδοσία του υποψήφιου Εθελοντή αιμοδότη για προσφορά αίματος είναι:

1.Να αισθάνεστε καλά

2.Να είστε ξεκούραστοι

3.Να έχετε κοιμηθεί την προηγούμενη ημέρα 6-7 ώρες τουλάχιστον.

* Να υπενθυμίσουμε ότι τρώμε ένα ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν.

* Δεν πίνουμε αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα και τέλος

* Δεν παίρνουμε ασπιρίνες εκτός και αν είναι απαραίτητο, οπότε δεν Αιμοδοτούμε.

* Δηλώνουμε στο Γιατρό αιμοδοσίας ποια φάρμακα παίρνουμε.

* ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ μας Ταυτότητα ή θυμόμαστε τον Αριθμό Ταυτότητας.

* (Ανακοινώσεις, πρόγραμμα των επόμενων Αιμοδοσιών – Ενημέρωση για δωρεά Αιμοπεταλίων,

Μυελού των Οστών, Ιστών και Οργάνων αλλά και Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Βλαστοκυττάρων), στα γραφεία του συλλόγου μας Παύλου Χαρίση 23, Φαξ-τηλ:.2461040575 κινητό: 6977337561 και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, www.seakozanis.gr

*seakozanis.gr
Εικόνα
Εκεί ψηλά που βρίσκεσαι, που κατοικείς, πατέρα.
Η σκέψη σου θα ακολουθεί για πάντα το καλό μου.
Άβαταρ μέλους
trelostwnfm
 
Δημοσιεύσεις: 157
Εγγραφή: 08 Φεβ 2014, 12:47
Τοποθεσία: Γαργαλιάνοι
Ευχαριστώ: 0

ΠΑΤΡΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Φάνη Κολλιόπουλου 18-19/02/2014

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό trelostwnfm » 17 Φεβ 2014, 20:06

ΠΑΤΡΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Φάνη Κολλιόπουλου 18-19/02/2014

Εικόνα

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και το πλήρωμα 78 σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαϊας «Ο Αιμοδότης» υπό την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του Φάνη Κολλιόπουλου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου από τις 17.00 έως τις 21.00 και την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 21.30 στο Καρναβαλικό Κέντρο στην Αγορά Αργύρη.

Η αιμοδοσία στη μνήμη του Φάνη Κολλιόπουλου άρχισε πέρυσι και φέτος πραγματοποιείται για δεύτερη φορά, επίσης μέσα στην καρναβαλική περίοδο, και συνδέεται με τη μεγάλη αγάπη του Φάνη για το Πατρινό Καρναβάλι.Οι διοργανωτές καλούν όλα τα πληρώματα να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία και αν δεν μπορούν να δώσουν αίμα, να βοηθήσουν στη συγκέντρωση τροφίμων για τον συνάνθρωπό μας τις ίδιες ώρες και μέρες στο Καρναβαλικό Κέντρο, αποδεικνύοντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του Πατρινού Καρναβαλιού, την κοινωνική ευαισθησία και το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.

Ο Φάνης Κολλιόπουλος που έφυγε από κοντά μας πρόωρα, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2012 σε ηλικία μόλις 37 ετών, προκαλώντας θλίψη στην καρναβαλική κοινότητα και όχι μόνο, ήταν από πολύ μικρή ηλικία και επί σειρά ετών ενεργός καρναβαλιστής και μαζί με τον αδελφό του οργάνωνε και καθοδηγούσε πληρώματα. Μερικά ονόματα από τα καρναβαλικά πληρώματα που καθοδήγησε ήταν: «Planet Baloon», «Σεραφίνο Τιραμόλα», «Κυρίες και Κύριοι καληνύχτα σας», «Όταν ο θεός έπλασε τη γυναίκα», «Χρυσός Οδηγός», «Κουδουνίστρες», «Sexy θεία Λόλα», «Καρναβαλική Συμφωνία» κ.α. Παράλληλα ήταν αθλητής του μπάσκετ, το οποίο ανακάλυψε στην ηλικία των 8 ετών.Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο Σκαγιοπούλειο, εξελίχθηκε στις ομάδες της Νίκης Προαστίου, του Πατρέα, της Ε.Α.Π του Κοροιβου Αμαλιάδας και έκλεισε την μπασκετική του καριέρα στον Κεραυνό Aιγίου. Όλα αυτά τα χρόνια ανακηρύχτηκε 3 συνεχόμενες χρονιές ως ο καλύτερος αμυντικός της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, πήρε πρωταθλήματα και κατάφερε να φτάσει μέχρι και το επίπεδο της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.
Η αγάπη του για το μπάσκετ τον οδήγησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική καθοδηγώντας ομάδες τοπικών κατηγοριών (Σφήκα, Α.Ο. Δύμης, Ολυμπιάδα -παιδικά, εφηβικά τμήματα, Α.Ο. Λεχαινών).

Ο Φάνης Κολλιόπουλος ήταν αληθινός, ανιδιοτελής, υπερήφανος και με πραγματικές αξίες στη ζωή του.Αυτόνομος χαρακτήρας από τα παιδικά του χρόνια, ξεκίνησε εργασία από την ηλικία των 16 χρόνων δουλεύοντας κατά καιρούς σε πολλά κέντρα της Πάτρας ως μπάρμαν.
Ήταν οραματιστής του All Star Game Party που δρα στην πόλη μας σταθερά τα τελευταία 18 χρόνια.

*dete.gr
Εικόνα
Εκεί ψηλά που βρίσκεσαι, που κατοικείς, πατέρα.
Η σκέψη σου θα ακολουθεί για πάντα το καλό μου.
Άβαταρ μέλους
trelostwnfm
 
Δημοσιεύσεις: 157
Εγγραφή: 08 Φεβ 2014, 12:47
Τοποθεσία: Γαργαλιάνοι
Ευχαριστώ: 0

Επόμενο


Επιστροφή στο Γενικές συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες