filosofiki.eu
RSS Facebook Contact
Ανακοινώσεις


Μην φοβάστε και μην ξεχνάτε να μας ενημερώνετε για μη ενεργοποιημένους λογαριασμούς!

Αν υπάρχει πρόβλημα με την ενεργοποίηση του λογαριασμού, ενημερώστε το θέμα εδώ.


:study: Καλό διάβασμα και να προσέχετε όλοι! :goodluck:

Περί Επιστήμης

Περάστε ευχάριστα και δημιουργικά την ελεύθερή σας ώρα και γνωρίστε νέους φίλους.

Συντονιστές: Συντονιστές, Γενικοί Συντονιστές

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Πριν ανοίξετε νέα ενότητα ρίξτε μια ματιά στον οδηγό εύρεσης ενοτήτων μήπως αυτό που ψάχνετε υπάρχει ήδη.
Να είστε σαφείς στον τίτλο της ενότητας.
Αποφεύγετε να γράφετε με κεφαλαία γράμματα ή greeklish.

Κανόνες Λειτουργίας Forum Φιλοσοφικής

Περί Επιστήμης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Κρονίδης 13 » 11 Απρ 2017, 04:49

Τι να σου πω rainbow,δικά τους χωράφια είναι,αυτοί θα ξέρουν κάτι παραπάνω...Πάντως οι Δανέζης και Θεοδοσίου δεν είναι τυχαία τυπάκια,καθηγητές πανεπιστημίου είναι και στα βίντεο που παράθεσα αναφέρονται σε πειράματα που έκαναν επιστήμονες στο εξωτερικό για να φτάσουν στα συμπεράσματά τους.Εγώ λέω να είμαστε επιφυλακτικοί για όλα,γιατί η ''η φύση αρέσκεται στο να κρύβεται'' κατά τον Ηράκλειτο.Άν μάλιστα θέλει να κανείς να το κοιτάξει πιο ''πονηρά'',ας δει την ανακοίνωση της τράπεζας Meril Lynch,όπου ούτε λίγο ούτε πολύ εκτιμούσε ότι οι πιθανότητες να ζούμε σε ένα μάτριξ είναι 20 με 50%!Δεν λέω ότι είναι σωστοί,αλλά κάτι παίζει αν ασχολούνται τόσοι με τέτοια θέματα και εκτός φυσικών όπως φαίνεται...

Τέλος πάντων,σε λιγότερο τραβηγμένα θέματα,να ένα βιντέακι για ένα από τα μεγάλα μυστήρια του Σύμπαντος,την Μαύρη Ενέργεια:

https://www.youtube.com/watch?v=tP0VoGMRmrQ
Άβαταρ μέλους
Κρονίδης 13
 
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: 22 Οκτ 2011, 16:25
Ευχαριστώ: 0

Περί Επιστήμης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Vassilis_1 » 06 Ιαν 2019, 15:15

Πολύς λόγος σ’ αυτό το νήμα σχετικά με τη χρήση των πειραμάτων.

Μη ξεχνάμε όμως ότι η χρήση των πειραμάτων που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα θέματα της κοσμογονίας (= πώς και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή, στα οποία κατά την δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα θέματα), Δεν είναι επιστημονική μέθοδος.

Προς επιβεβαίωση ας παρακολουθήσουμε πως αποφαίνεται η Επιστήμη δια της μεθόδου της “Επαγωγική λογική”:

Επαγωγή ή επαγωγικός λογισμός, και συχνά επαγωγική λογική, είναι η κίνηση από το επιμέρους προς το γενικό, από το παρατηρημένο στο μη παρατηρούμενο, από το γνωστό στο άγνωστο, μία γενίκευση από την εμπειρία.
Δηλαδή βγάζουμε συμπέρασμα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις ενός γεγονότος, που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο.


Αλλά ας δούμε την επιστημονική μέθοδο αναλυτικά, συνδυάζοντάς την με τα πειράματα που γίνονται, για την εξιχνίαση των θεμάτων της κοσμογονίας.

Η ανάλυση γίνεται με έγχρωμα γράμματα.

“Επαγωγή ή επαγωγικός λογισμός, και συχνά επαγωγική λογική, είναι η κίνηση από το επιμέρους προς το γενικό, από το παρατηρημένο (= η δημιουργία της ζωής και γενικά του κόσμου, που παρουσιάζεται μπροστά μας) στο μη παρατηρούμενο (= πριν πόσο χρόνο, και με ποιο τρόπο δημιουργήθηκε και συνεχίστηκε η ζωή και γενικά ο κόσμος. Θέματα μη παρατηρούμενα), από το γνωστό στο άγνωστο, μία γενίκευση από την εμπειρία. Δηλαδή βγάζουμε συμπέρασμα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις (= διαφόρων πειραμάτων) ενός γεγονότος, που όμως δεν είναι κατοχυρωμένο. (= Άρα από κάποιες εικασίες ή υποθέσεις ή παρατηρήσεις = διαφόρων πειραμάτων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ το συμπέρασμα που βγάζουμε για το πριν πόσο χρόνο, και με ποιο τρόπο δημιουργήθηκε και συνεχίστηκε η ζωή και γενικά ο κόσμος).”

Σαφέστατη η Επιστήμη. Δια της μεθόδου της “Επαγωγική λογική”, έχει απορρίψει τη χρήση των πειραμάτων, που σκοπό έχουν την εξιχνίαση των θεμάτων (= Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν, πώς δημιουργήθηκε η ζωή, πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν, πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε η ζωή), που απαρτίζουν την κοσμογονική πρόταση, στα οποία κατά την δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα θέματα.

Και επαληθεύεται πλήρως από τη ζωντανή πραγματικότητα η Επιστήμη, διότι βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια, ότι το παράγωγο του αποκεκομμένου από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου»: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=8 ... ostcount=4
= την «επιστήμη» η οποία αγνόησε την επιστημονική μέθοδο (ουσιαστικά αγνόησε την Επιστήμη, άλλωστε για αυτόν τον λόγο αποσχίσθηκε απ’ αυτήν), καθώς κατέφυγε στη διεξαγωγή των πειραμάτων, δεν κατόρθωσε να έχει ούτε μισή αποδειγμένη θέση έναντι ΟΛΩΝ των θεμάτων της κοσμογονίας.

Η Επιστήμη λοιπόν, δια της μεθόδου της "Επαγωγική λογική" αποφάνθηκε κατηγορηματικά: Δεν είναι κατοχυρωμένο = άχρηστο = αντιεπιστημονικό, το οποιοδήποτε συμπέρασμα, βάσει διαφόρων εικασιών, ή υποθέσεων, ή πειραμάτων, που σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα θέματα της κοσμογονίας = πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή, θέματα στα οποία κατά τη δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα θέματα.

Τώρα θα διαπιστώσουμε το πώς αυτοπαγιδεύθηκε το παράγωγο του αποκεκομμένου από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου» = η «επιστήμη».

Υπάρχει ένα στοιχείο, μέσα από το οποίο, ομολογεί η ίδια η «επιστήμη», το: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΩ

Ας εμφανισθεί αυτό το στοιχείο.

Εδώ: http://www.iefimerida.gr/news/194591/te ... i-big-bang
υποστηρίζει το εξής:

…το σύμπαν έχει άπειρη ηλικία…


Μετά από αυτή τη θέση της «επιστήμης» περί άπειρης ηλικίας του σύμπαντος, κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι η «επιστήμη» αυτοαναιρείται, και ομολογεί ουσιαστικά, καθαρά και ξάστερα τα ακόλουθα: Μη δίνετε καθόλου σημασία σε διάφορες ασυνάρτητες χρονολογικές θέσεις που έχω εκφράσει (όπως με αυτές που σας έκανα πλύση εγκεφάλου στα διάφορα ντοκιμαντέρ) περί του ότι το σύμπαν μετρά δισεκατομμύρια χρόνια. Είναι τελείως άνευ σημασίας, μιας και θεωρώ ότι το σύμπαν έχει άπειρη ηλικία.

Κάθε λογικός άνθρωπος, ως είναι φυσικό πρέπει να υπακούσει στην προτροπή της «επιστήμης» (καθώς ουσιαστικά αναγκάσθηκε να ομολογήσει ότι Δεν ξέρει να χρονολογεί), και να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων όλες τις ασυνάρτητες χρονολογικές θέσεις της, περί του ότι το σύμπαν μετρά δισεκατομμύρια χρόνια.

Επίσης κάθε λογικός άνθρωπος πρέπει να έχει καταλάβει πλέον, την ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει η «επιστήμη», μετά τις πάνω διαπιστωμένες αυτοαναιρέσεις της, και να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, και την θέση της, ότι τάχα το σύμπαν έχει άπειρη ηλικία.

Αν η «επιστήμη» είχε σε απόλυτη εκτίμηση τα όργανα μέτρησης χρόνου, δια των οποίων π.χ. αποφαίνεται ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΗ.

Το παράγωγο του αποκεκομμένου από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου» = η «επιστήμη», η οποία καθώς αυτοπαγιδεύθηκε και αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι ΟΛΑ τα όργανα χρονομέτρησης που χρησιμοποιούσε, είναι εντελώς άχρηστα, δέχτηκε όχι απλά ισχυρό πλήγμα αλλά τελειωτικό = αυτοκαταργήθηκε.

Αυτό σημαίνει ότι η ίδια η «επιστήμη» πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τις θεωρίες της, περί παρέλευσης εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ετών.

Επίσης σημαίνει ότι η ίδια η «επιστήμη» πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων και τις θεωρίες της, περί Big Bang, εξέλιξης και δεινόσαυρων, μιάς και τις συνδύαζε με την παρέλευση εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ετών.

Το επωφελές τώρα. Το επωφελές είναι ότι το παράγωγο του αποκεκομμένου
[...]
Τελευταία επεξεργασία από Vassilis_1 και 02 Ιουν 2019, 14:36, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Vassilis_1
 
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 18 Νοέμ 2012, 15:17
Ευχαριστώ: 0

Περί Επιστήμης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό seismic » 23 Μάιος 2019, 21:50

Η επιστήμη φίλε Vassilis_1 είναι ένα μαγαζάκι. Όσο ψωνίζεις από αυτό κανένα πρόβλημα.
Όταν πας να ανοίξεις δικό σου μαγαζί εκεί τρως ξύλο.. :up:
Άβαταρ μέλους
seismic
 
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 01 Μαρ 2018, 19:38
Ευχαριστώ: 0

Περί Επιστήμης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό Vassilis_1 » 02 Ιουν 2019, 14:26

Φίλε seismic, δεν πρέπει να μας διαφεύγουν τα κάτω βασικά:

Άλλο πράγμα η Επιστήμη και άλλο πράγμα η «επιστήμη».

Όπως άλλο πράγμα το Πανεπιστήμιο και άλλο πράγμα το «πανεπιστήμιο».

Όλα αυτά αποσαφηνίζονται επιστημονικά τεκμηριωμένα εδώ: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=8 ... ostcount=4
Τελευταία επεξεργασία από Vassilis_1 και 04 Ιουν 2019, 14:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Vassilis_1
 
Δημοσιεύσεις: 65
Εγγραφή: 18 Νοέμ 2012, 15:17
Ευχαριστώ: 0

Προηγούμενη


Επιστροφή στο Γενικές συζητήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες